Iulia Vîntur şi Ştefan Bănică jr. Dansez pentru tine – Un nou sezon… de elită!

De: Cătălina Matei / 10.03.2008, 00:00
Iulia Vîntur şi Ştefan Bănică jr. Dansez pentru tine - Un nou sezon... de elită!
Din 14 martie, la PRO TV, începe cel de-al cincilea sezon al emisiunii ”Dansez pentru tine”, un sezon de elită, aşa cum ne promit cei doi prezentatori. De data aceasta, show-ul se ţine după alte reguli, dar şi cu un juriu format din cinci membri. Bineînţeles că nu vor lipsi surprizele, mai ales că Ştefan se pregăteşte de duete cu vedete internaţionale.

Ştefan Bănică jr. – Duete-surpriză

– Regulile pentru noul sezon s-au schimbat. De ce?
Ţinînd cont de faptul că este o ediţie cu totul specială, unde dansul ocupă primul plan la un nivel aproape de cel profesionist, notele vor fi date cu mai multă atenţie, vor avea o importantă covîrşitoare şi vor fi aproape de jurizarea unui concurs profesionist. Vor fi cinci membri în juriu de această dată, ţinînd cont de revenirea lui Cornel Patrichi, iar jurizarea va fi cît mai la obiect, mai ales că fiecare dintre membrii juriului va răspunde de o anumită caracteristică a dansului. În această ediţie, nu va mai fi vorba despre o evoluţie a perechilor şi a oamenilor obişnuiţi, ci vor fi de la început echipe puternice formate din vedete şi din foşti concurenţi de la ”Dansez pentru tine” care, împreună, vor încerca prin experienţa coregrafică şi de viaţă, pe care au dobîndit-o în acest concurs, să ajute nişte copii.

– Cum aţi ales cazurile?
Perechile din această ediţie vor dansa pentru copii cu probleme. Unii dintre ei au fost selectaţi pentru visul lor de a fi sănătoşi, alţii pentru puterea lor de a răzbi în viaţă, iar alţii pentru a li se oferi o şansa să-şi dezvolte aptitudinile pe care le au încă de pe acum. În acest sezon de elită, premiul cel mare va fi mai consistent decît în ediţiile precedente.

– Ce se întîmplă cu baletul la această ediţie?
Baletul va avea momente personale, aşa cum au avut şi în ediţiile precedente, coregrafii noi, spectaculoase, dar va juca şi un rol important în punerea în scenă a coregrafiilor de musical, pe care perechile concurente le vor avea de făcut.

– Ce ne vei cînta în acest sezon? Cu cine vei face duet?
Acest capitol intră la categoria ”surprize”, pentru că, de această dată, m-am gîndit să cînt în duet cu vedete internaţionale, iar în momentul în care vom avea toate certitudinile în acest sens, o să vă spunem mai multe.

– Anul trecut, ne povesteai că vrei să-l înscrii pe fiul tău la cursuri de dans. Ce s-a întîmplat între timp?
Între timp, primul lucru pe care l-am făcut a fost că l-am înscris la şcoală, astfel că băiatul meu va intra în clasa întîi din toamnă. De cursurile de dans nu am uitat, va veni şi vremea lor.

– Cum se înţelege Ştefan cu surioara lui?
Foarte bine, Ştefan e un băiat foarte sensibil şi are grijă de surioara lui.

Iulia Vîntur – Primul dans cu Marius

– De ce crezi că acest show prinde atît de tare?
”Dansez pentru tine” a intrat în inimile oamenilor pentru că este o emisiune cu suflet pentru suflet. Este un proiect în care cei de acasă se regăsesc, au posibilitatea să se implice şi să schimbe ceva în viaţa lor şi a celor din jur. Eu sînt fericită cînd văd că pot să întind o mînă de ajutor şi să aduc zîmbetul în viaţa cuiva. Este cel mai frumos lucru, e o satisfacţie imensă. Pe de altă parte, acest show oferă un spectacol extraordinar de dans, talent, pasiune, curaj şi forţă. Telespecta­torii trec, o dată cu concurenţii, prin toate stările unei astfel de compe­tiţii, care implică multe etape – entuziasm, emoţie, teamă, curaj, dezamăgiri, tristeţe, bucurie, împlinire. Este un show complex.

– Ce vom vedea în acest sezon?
Va fi un sezon de elită! Vom vedea coregrafii senzaţionale, pregătite de cei mai buni coregrafi din ţară şi nu numai. Şi, cea mai frumoasă surpriză, cred eu, este că în concurs vor dansa cele mai bune şi cele mai iubite perechi care au participat în cele patru sezoane ”Dansez pentru tine”. Acum, lupta va fi cu adevărat strînsă, spectaculoasă, pentru că avem de-a face cu concurenţi foarte bine pregătiţi, care şi-au dovedit deja talentul. E greu să-l alegi pe cel mai bun dintre cei mai buni. De data aceasta, cei care şi-au împlinit visul la ”Dansez pentru tine” nu vor mai lupta pentru ei, ci pentru nişte copii înzestraţi cu talent şi ambiţie, dar care nu au posibilităţi şi au mare nevoie de ajutor. A venit vremea schimbărilor la ”Dansez pentru tine”, aşa că avem şi reguli noi. Concurenţii vor dansa timp de opt săptămîni şi nu şapte ca pînă acum, vor acumula puncte în fiecare ediţie şi, în funcţie de punctaj, pot ajunge toţi pînă în finală. O altă noutate dă şansa unei echipe să meargă mai departe în concurs, chiar dacă a pierdut un duel. Totuşi, nu forţăm norocul: dacă aceeaşi echipă a picat consecutiv două dueluri este eliminată din concurs.

– Ce-ai învăţat de cînd prezinţi această emisiune?
Am învăţat multe de la colegii mei, de la invitaţi şi mai ales de la concurenţii implicaţi în această luptă. Am devenit mai puternică, mai atentă la cei din jur şi la sentimentele şi nevoile lor. O dată cu ei, am învăţat din nou să rîd atunci cînd mă doare, să mă bucur ca un copil de micile reuşite şi să plîng de fericire. Este incredibilă tăria cu care ei trec peste fiecare eşec, suferinţă şi o iau mereu de la capăt. Asta înseamnă să fii un luptător.

– Primul dans cu Marius…
Cred că am dansat prima dată la un eveniment important şi romantic pentru părinţii lui Marius. Au făcut nunta de argint, anul trecut, şi au dat o petrecere foarte frumoasă, la care ne-am simţit foarte bine. Marius m-a invitat la dans şi am dansat exact aşa cum am simţit – romantic, tandru. A fost un moment frumos, de care îmi amintesc cu drag.

– Dacă Marius ar concura, care ar fi stilul lui forte?
Un stil spectaculos. Cred că ar inventa un nou stil de dans care să aibă mult ritm, dar nu foarte multă coregrafie.

Vestimentaţie: Irina Schrotter, Pal Zilieri;
Hair: Constanţa Săplăcan
Make-up: Ramona Văraru
Locaţie: str. Paris nr. 14a, Bucureşti
www.britishgallery.ro

Dansez pentru tine
vineri, 20.30, PRO TV