Iulia Vîntur şi Ştefan Bănică jr.- Toată lumea dansează… din nou!

De: Cătălina Matei / 07.10.2007, 22:43
Iulia Vîntur şi Ştefan Bănică jr.- Toată lumea dansează... din nou!
Din 19 octombrie, Iulia şi Ştefan dau startul unui nou sezon al emisiunii ”Dansez pentru tine” la PRO TV, al patrulea. Cei doi prezentatori garantează o ediţie plină de emoţii, surprize, coregrafii incendiare din partea lui Edi Stancu şi două stiluri de dans în premieră: charleston şi dansul ţigănesc.
Cu siguranţă, Iulia ne va pregăti noi poveşti de viaţă, în timp ce Ştefan va cînta în cadrul show-ului, în premieră, cîteva dintre piesele de pe noul album.
 
Ştefan Bănică jr.- Piese noi, în premieră
– Care sînt surprizele celui de-al patrulea sezon ”Dansez pentru tine”?
Cea mai mare surpriză pentru mine este reality show-ul care se creează în timpul emisiunii. Mi se pare punctul de atracţie, ingredientul numărul 1 al emisiunii, momentul în care nişte oameni, care se cunosc de doar două săptămîni, reuşesc să treacă de la bucurie la dezămăgire printr-un pas foarte mic. Totul din dorinţa de a face bine, de a schimba viaţa cuiva.
– Dintre vedetele concurente la această ediţie, pe cine nu te-ai aşteptat să vezi în concurs?
Nu mai am această idee preconcepută, mă aştept să văd în concurs pe oricine. Nu contează vîrsta, sexul, ce fel de artist sau de persoană publică eşti atîta timp cît mobilul interior de a intra în această competiţie este de a-l ajuta pe celălalt. Aş vrea ca publicul telespectator să înţeleagă că această emisiune nu este una de lansare de vedete noi şi că vedeta şi prezentatorii sînt în plan secund. În primul plan, se află dansul şi cazurile de viaţă ale oamenilor obişnuiţi.
– Cum ţi se par concurenţii de la această ediţie?
Sînt cazuri grave şi faptul că aceşti oameni au avut curajul şi şansa să participe la ”Dansez pentru tine” este un semn că vor într-adevăr să schimbe ceva în bine pentru ei şi pentru cei apropiaţi lor. Vom încerca în continuare să ajutăm pe toate căile posibile oameni care au nevoie de ajutor şi în afara competiţiei visurilor.
– Ce ne cînţi în acest sezon?
În acest sezon, va fi puţin diferit, pentru că în luna noiembrie va ieşi un nou disc de-al meu. Astfel, voi cînta cîteva dintre piesele mele noi în premieră pentru publicul din Romănia şi pentru ”Dansez pentru tine”. Cîteva dintre piesele noi vor fi introduse şi în concertul de Crăciun şi trebuie să mărturisesc că acest an şi jumătate petrecut la ”Dansez pentru tine” m-a influenţat, într-o oarecare măsură, în momentul în care am scris cîteva piese. Probabil discul se va numi ”Împreună”, pentru că este un cuvînt cu mai multe înţelesuri, poate fi împreună în dragoste, în muzică, împreună cu publicul, cu cei dragi, împreună poţi face mai mult decît poţi face de unul singur. Pe acest album, se vor regăsi cîntece de dragoste, dar şi energia rock’n’roll-ului de la primele mele albume. Vor fi însă şi teme total noi, va exista o piesă care face o analiză socială foarte dură, vor fi teme de reflecţie şi, evident, teme satirizate care intră în categoria bi­necunoscutelor cîntece care de-a lungul anilor au devenit hituri.
Dansează cu juniorii
– Ce dansuri l-ai învăţat pe fiul tău, Radu Ştefan?
Fiul meu fredonează deja melodiile de pe noul meu album şi îşi doreşte să meargă la cursuri de dans. Probabil că o să-l înscriem în anul acesta.
– O să-l mai aduci la repetiţii?
În măsura timpului lui liber, da. Problema este că Buftea este departe pentru el, el are grădiniţă, are un anumit program şi, la fel ca şi tatăl lui, el îşi respectă programul. În măsura timpului lui liber, o să vină, că el munceşte, aşa mi-a spus, aşa că nu-mi iau băiatul de la treabă decît atunci cînd consideră el că este cazul.
– Pe ce ritmuri ”dansează” viitoarea ta fetiţă? La ce melodii reacţionează?
Deocamdată, nu ştiu… Ştefan, de exemplu, a reacţionat la şapte luni, cînd mama lui a fost prezentă la un concert. A reacţionat atît de tare încît ziceai că mai avem un om pe scenă. Asta mică e cuminte şi e puţin invers, mai precis noi reacţionăm la fiecare mişcare a ei, dacă o sesizăm.
Iulia Vîntur – A învăţat să danseze ţigăneşte
– Ai fost prin ţară, la preselecţiile pentru emisiune. Ce poveşti de viaţă ţi-au atras atenţia?
Am aflat poveşti cutremurătoare ale unor oameni pe care îi respect pentru forţa cu care îşi trăiesc viaţa şi dramele. Îmi amintesc acum de o doamnă care a venit la preselecţii cu fetiţa ei, care avea cancer şi pe care am văzut-o fără păr, cu un batic pe cap, şi de un băiat în scaun cu rotile, de la preselecţia din Bucureşti, care avea atîta poftă de viaţă încît putea el însuşi să concureze la ”Dansez pentru tine”.
– Care sînt surprizele din acest sezon?
Cel de-al patrulea sezon aduce o mulţime de surprize, printre care şi două stiluri noi de dans – charleston şi dansul ţigănesc, dar şi multe coregrafii incendiare din partea lui Edi Stancu, care a fost plecat în SUA la un training de coregrafie, unde a luat contact cu tot ce înseamnă nou în show-urile americane. Încercăm, cu fiecare ediţie, să fim mai buni, astfel încît oamenii să rămînă alături de noi în această aventură către visuri împlinite.
– În sezonul trecut, te-am văzut interpretînd o melodie. Vei cînta şi la această ediţie?
Cîntecul din sezonul trecut a fost un dar din partea mea pentru concurenţii care au luptat atît de mult pentru visurile lor, am vrut să le arăt cît de mult îi admir. Cu siguranţă, îi voi surprinde pe toţi şi în sezonul acesta, dar încă mai lucrez la acest proiect.
– Ştii să dansezi ţigăneşte?
Am învăţat cîteva mişcări din filmul ”Şatra” sau din serialul ”Inimă de ţigan” şi mi se par foarte sexy dansurile ţigăneşti. Cînd o să am ocazia, o să învăţ mult mai multe mişcări. Deocamdată, mă bucur atunci cînd le privesc.
– Ai ajuns şi acasă la părinţi în vara aceasta?
Da, am ajuns acasă, deoarece eu încerc să merg în fiecare lună cînd am timp, iar cînd programul nu îmi permite nu las să treacă mai mult de două luni fără să îmi văd familia. Cînd am filmat un caz pentru emisiune, care era aproape de Iaşi, am trecut împreună cu toţi colegii mei pe la mama şi am mîncat cu toţii în familie.
– Dar în vacanţă ai fost?
Am reuşit să merg şi într-o vacanţă fulger în SUA. Am fost plecată nouă zile, timp în care am vizitat toate locurile pe care îmi doream să le văd din New York, Las Vegas şi Los Angeles. Am reuşit să mă încarc numai cu energie pozitivă.
– Au apărut zvonuri cum că, în această vară, ţi-ai fi mărit bustul. Este adevărat?
Da, este adevărat. Nu aveam un complex foarte mare legat de acest subiect, dar am considerat că vreau să fac asta pentru a mă simţi şi mai bine. Nu regret nici o secundă că am făcut asta şi nu am de ce să mă ascund, am făcut-o pentru mine şi pentru confortul meu psihic, pentru nimeni altcineva.
Inel de la Moga
– Cum mai decurge relaţia ta cu Marius Moga?
Relaţia mea cu Marius e pe zi ce trece mai frumoasă, mai puternică, pentru că ne-am descoperit, ne-am apropiat mai mult, am conştientizat mai mult cît de importanţi sîntem unul pentru celălalt – şi nu exagerez cu nimic. Descoperim în fiecare zi lucruri noi împreună şi facem aproape totul împreună. Acum, sîntem noi şi e frumos în doi. Uite că fac şi rime! Am învăţat unul de la celălalt, ne-am adaptat, am făcut în aşa fel încît să ne fie bine şi ne este foarte bine. Reuşim să găsim întotdeauna acel numitor comun.
– E adevărat că v-aţi mutat împreună?
Ne petrecem timpul împreună, dormim în fiecare seară împreună, ori la el, ori la mine, dar nu ne-am luat încă o casă a noastră.
– Se zvoneacă ţi-ar fi dăruit un inel…
De ziua mea, am primit cel mai frumos cadou – o vacanţă la Veneţia împreună cu un inel superb, pe care mi l-a dăruit, romantic, în gondolă. Nu este neapărat un inel de logodnă, este un dar de suflet, la care ţin foarte mult şi care îmi aminteşte de clipe minunate.