Iuliana Marciuc – ”Mănânc la restaurantul meu”

De: Cătălina Matei / 12.10.2010, 13:00
Iuliana Marciuc - ”Mănânc la restaurantul meu”
Despre prezentatoarea emisiunii ”Confesiuni” de la TVR 2 am putea spune că are o viaţă perfectă: s-a logodit cu Adrian Enache după 15 ani de relaţie, are un băieţel minunat şi... propriul restaurant.

Primele încercări într-ale gătitului s-au întâmplat când avea 10
ani. Cărţile de bucate ale Sandei Marin şi sfaturile bunicii n-au
fost însă de ajuns ca să-i trezească o pasiune puternică, dar, la
nevoie, sigur se descurcă. „Nu gătesc mai deloc, mănânc la
restaurantul meu chinezesc. Trec pe acolo zilnic, controlez
reţetarul şi oferta pentru clienţii mei”, povesteşte Iuliana. Cât
despre preferinţele culinare ale partenerului său de viaţă,
povestea începe în 1995, la Mamaia, când vedeta TVR 2 l-a cucerit
pe Adrian cu o prăjitură: „De fapt, cu o savarină cumpărată de la
cofetărie – de el!”. Şi pen­tru că mâncarea de bame cu pui este
preferata cântăre­ţului, Iuliana şi-a propus ca, într-un viitor
apropiat, să-i gătească acest fel. Până atunci, prezentatoarea ne
dă o reţetă de pui la cuptor.
Pui la cuptor
Ingrediente: 4 pulpe pui, 2 cepe, o cutie de ciuperci, o
cutie de roşii decojite, 1 căpăţână de usturoi, opţional 2 ardei
graşi, condimente, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Se toarnă ulei într-o tavă, se aşterne
un strat de ceapă tăiată rondele, se aşază deasupra puiul, în
prealabil sărat şi condimentat. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt,
roşiile şi, eventual, ardeii tăiaţi fâşii. Apoi, se dă tava la
cuptor timp de 45 de minute. Când e aproape gata, se adaugă
usturoiul şi se mai lasă 5 minute. Se poate servi cu orez cu
legume.