Iuliana Mărgărit şi Desirée Malonga – Trăsnitele… În alb şi negru!

Apropo.ro / 05.11.2007, 00:00
Iuliana Mărgărit şi Desirée Malonga - Trăsnitele... În alb şi negru!
O dată cu noul sezon ”Trăsniţi din NATO”, serialul de la Prima TV, şi fetele au trecut la civilie. Dacă înainte se purta camuflajul, în afara armatei se poartă acum, cu precădere, alb şi negru. Astfel, Iuliana este o văduvă sexy, prin urmare i se potriveşte negrul, iar albul pune în valoare perfect pielea mulatrei Desirée.

Desirée Malonga – O pată de culoare… trăsnită!
Născută în Bucureşti, sub semnul Balanţei, Desirée este o combinaţie multinaţională: ”Mama mea este pe jumătate grecoaică, iar tata e din Congo, Brazzaville. El a venit în Romănia, a cunoscut-o pe mama, s-au îndrăgostit, s-au căsătorit şi aşa am apărut eu şi fratele meu. Din nefericire, fratele meu a murit în urmă cu un an. Acum este îngerul meu păzitor. Nici tata nu mai trăieşte. Asta a fost alegerea lui Dumnezeu”. În copilărie, culoarea pielii i-a adus multe neplăceri din partea copiilor, dar şi din partea profesorilor. ”Mai tîrziu însă, cînd am crescut, culoare pielii s-a transformat într-un avantaj. Am început cu muzica şi, la 14 ani, cîntam în trupa Teatrului de revistă . N-am mai continuat cu muzica pentru că nu mi-am putut permite un album. Aşa am trecut la modelling. Asta nu înseamnă că am renunţat definitiv la muzică. În prezent, fac parte dintr-un proiect numit , care o să apară în curînd pe piaţă. Sîntem o trupă formată din patru mulatri şi, în scurt timp, o să lansăm şi un videoclip. Stilul abordat – dance cu influenţe tribale”. În prezent, Desirée este studentă la două facultăţi în cadrul Universităţii Hyperion: Actorie şi Ştiinţe politice. Nu are de gînd să devină prima femeie preşedinte… de culoare a Romăniei, aşa că actoria va rămîne meseria de bază. O dată cu modelling-ul, au venit şi reclamele, cele mai multe pentru străinătate. Desirée a jucat şi în cîteva producţii americane, filmate în Romănia. Printre ele, se numără şi cîteva părţi din ”Hellraiser”. Iar în cinematografia autohtonă, o puteţi vedea pe genericul de la ”Milionari de weekend”. La ”Trăsniţi”, a fost cooptată iniţial doar pentru cîteva episoade. Însă soldaţii de la Prima TV au prins drag de ea şi au ”păstrat-o” pe termen lung. ”Sînt a doua mea familie. La început, aveam o voce atît de stinsă încît tot timpul mi se spunea: . Iar acum nu mă mai opresc. Ţipă la mine: . Ne distrăm foarte tare la filmări, iar asta se vede din imaginile difuzate după genericul de final. E ca la filmele cu Jackie Chan, cînd se rîde mai mult după generic!”. În serial, o cheamă tot Desirée şi este psiholog: ”Şi trăiesc o minunată poveste de dragoste cu Chiorete. Cu acordul nevestei lui Bogdan Dumitrescu, bineînţeles! Şi în viaţa reală, trăiesc o minunată poveste de dragoste, dar nu cu Chiorete. Am un iubit care mă face foarte fericită şi profităm de fiecare moment petrecut împreună. Povestea preferată… !”. De cîte ori merge la cumpărături, Desirée este însoţită de cea mai bună prietenă – ”Conştiinţa”, alias Angi, colegă de facultate.

Iuliana Mărgărit – Văduva veselă
Cu o diplomă de actriţă şi una de psiholog, Iuliana i-a cucerit pe ”Trăsniţi” şi şi-a adjudecat rolul de nevastă de comandat. Cu tot cu gradele soţului! Multă vreme, a fost recunoscută drept ”Doamna colonel” şi, în faţa ei, nu mişcă nimeni. În realitate, Iuliana n-are nimic în comun cu personajul pe care îl interpretează. Este în zodia Rac şi blîndă… ca un mieluşel. ”Nu fac parte din cei care spun că şi-au dorit să se facă actori de mici. În timpul liceului, m-am gîndit să dau la Actorie. Iniţial, mă gîndisem să fac Medicina. Chiar am şi dat admiterea acolo – a fost dorinţa părinţilor, însă n-am intrat. În următorul an, am dat la ASE şi am picat şi aici. Aşa că Teatrul a fost destinul meu. Timp de un an, m-am pregătit pentru admitere la Constanţa, cu o actriţă de la Teatrul dramatic”. După doi ani la Teatrul de copii ”Ion Creangă”, a intrat în trupa Teatrului ”Inexistent”, care, împreună cu Teatrul Mic, a montat piesa ”Noaptea arabă”. ”A doua facultate pe care am făcut-o este Psihologia şi sînt deja la master, la Psihoterapie cognitiv-comportamentală. Încă nu practic, dar, în viitor, o să profesez şi în acest domeniu. Vreau să cîştig cît mai multă experienţă înainte. În timpul facultăţii, am făcut practică la grădiniţa unde este înscrisă fetiţa Meliei Cerchez, regizoarea . Îmi plac foarte mult copiii şi chiar plănuiesc un bebe în următoarea perioadă. Îmi doresc foarte mult un copil”. Pe Iuliana o recunoaşteţi şi din spoturile publicitare, dar şi din cîteva videoclipuri. Însă cartea de muncă rămîne tot la compania lui Grig Chiroiu, cea care produce şi serialul de la Prima TV. ”Pînă în acest sezon, cînd Trăsniţii au trecut la civilie, Doamna colonel n-a avut un prenume. Abia acum se numeşte Iuliana şi este văduva veselă a serialului. Căci nevasta regretatului comandant nu se îmbracă în negru decît la început. După primul parastas, trece la roz şi roşu. Cu fetele mă înţeleg foarte bine. La fel şi cu băieţii. Ţin foarte mult la toţi. Iar cu Bogdan Dumitrescu rîd cel mai mult”. Cu acordul… iubitului, căci Iuliana trăieşte o frumoasă poveste de dragoste de un an şi jumătate: ”Şi avem planuri mari: sîntem în . V-am zis că vreau un bebe!”.