Iuliana Tudor nu se lasă!

Apropo.ro / 07.03.2013, 09:00
Iuliana Tudor nu se lasă!
Când nimeni nu se mai aştepta, Iuliana Tudor ne-a dat vestea: “O dată-n viaţă” revine cu un nou sezon la TVR 1. Detalii aflăm imediat chiar de la prezentatoare!

– Iuliana, începe un nou sezon „O dată-n viaţă” la TVR. Care este secretul longevităţii acestei emisiuni?
Revenim pentru că publicul îşi doreşte acest lucru. Revenim pentru că am primit zeci de mii de mesaje din partea oamenilor care ne spuneau că ne aşteaptă. M-a surprins plăcut faptul că pe Facebook există chiar un grup care se numeşte „Cerem O dată-n viaţă”. Este copleşitor să primeşti astfel de reacţii, iar acest lucru este, în bună parte, motivul pentru care revenim. În rest, din punct de vedere editorial, mai avem câţiva aşi în mânecă.

– Ce noutăţi aţi pregătit pentru noul sezon „O dată-n viaţă”? Aveţi invitaţi surpriză?
În perioada în care emisiunea a lipsit, am tot analizat formatul; dorul de public ne-a făcut să ne gândim la rubrici noi, la invitaţi interesanţi. Punând totul pe hârtie, ne-am dat seama că formatul nu s-a consumat încă, după 10 sezoane. Dimpotrivă! Mai avem încă multe de arătat. Spre deosebire de sezoanele de până acum, în care provocările erau pentru invitaţi, acum voi avea şi eu probe, care mai de care mai interesante. Am emoţii, pentru că ele vor fi surpriză şi pentru mine. În prima ediţie, oaspeţi ne vor fi Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, iar al treilea nume este, deocamdată, surpriză. Ora rămâne aceeaşi, 21.00 şi, desigur, TVR 1. Din 15 martie!

Iuliana Tudor

– Cine îţi asigură ţinutele pentru emisiune? Ai propria linie vestimentară! Rămâi fidelă aceluiaşi designer?
Parteneriatul cu Andreea Constantin – Rhea Costa – continuă. Ea este designerul care mi-a prins cel mai bine personalitatea, este un om extrem de talentat, în care am crezut încă de pe vremea când era stilist. Ne potrivim, iar linia vestimentară de care aţi amintit a fost o colaborare foarte frumoasă, un proiect special. Ne-am gândit împreună că, în atâtea ediţii de „O dată-n viaţă” s-au strâns foarte multe ţinute despre care mă întrebau foarte multe doamne din rândul telespectatoarelor. Şi aşa a apărut această linie.

– Ai avut parte de incidente neplăcute în emisiune? Nu ţi-a mai ajuns vreun invitat sau ţi-a cedat fermoarul la rochie, ai rămas fără toc la pantofi? Cum ai făcut faţa acestor momente?
Invitaţii care acceptă să fie alături de noi îşi confirmă profesionalismul şi prin modul în care înţeleg să lucreze cu echipa noastră – la repetiţii, în timpul în care învaţă piesele sau probează costumele. Deci, din acest punct de vedere nu am avut surprize neplăcute. Însă într-o emisiune în direct se pot întâmpla multe – îmi amintesc că am rămas în platou cu animalele aduse pentru probele practice sau, de pildă, că la începutul sezonului trecut un element din decor a luat foc. Am remediat din mers aceste lucruri care, acum, sunt amintiri despre care vorbim cu zâmbetul pe buze.

– Pe lângă emisiune, cu ce te mai ocupi? Ştiu că eşti foarte activă şi te-ai implicat şi în acţiuni caritabile, alături de Crucea Roşie!
Implicarea în proiectele alături de Crucea Roşie îmi ocupă destul de mult timp, pentru că am decis să fiu alături de ei cu tot ce pot. Continuă proiectul cu punctele de prim-ajutor, iar pentru finalul acestui an pregătim deja un proiect care sper să fie de impact pentru România.

– Cum arată meniul tău într-o zi? Ce preferi să mănânci la micul dejun, pranz şi cină?
Nu am un meniu fix. Încerc doar să mănânc sănătos.

– Ce fel de mamică e Iuliana Tudor? Băieţelul tău e dependent de tine?
Tudor s-a obişnuit să stea şi fără mine. Mi-am dorit să nu fie dependent de prezenţa mea, tocmai pentru că munca în televiziune presupune şi deplasări. Am noroc, e un copil cuminte, iar atunci când lipsesc eu, soţul şi bona îmi sunt de mare ajutor. Sunt o mamă ca toate celelalte care îşi iubesc copiii peste măsură şi îi educă în a avea măsură.

– Ce carieră ţi-ai dori să urmeze micuţul Tudor? L-ai lăsa să urmeze o carieră în televiziune?
Mi se pare nedrept să îţi proiectezi aşteptări de acest fel încă de când copilul tău e prea mic şi să vobească. Îl voi lăsa să aleagă drumul care îi va plăcea şi îl voi susţine necondiţionat.

– Se apropie 8 Martie. Ce cadouri îţi place să primeşti de Ziua Femeii? Cum o să sărbătoreşti?
Aştept momentul în care Tudor va fi la grădiniţă şi îmi va aduce felicitări şi mărţişoare făcute de mâna lui. Până atunci e o zi… ca toate celelalte, nu pun mare preţ pe zilele „oficiale” în care se oferă cadouri.

– De regulă, ce cadouri îţi face soţul tău? Preferi vacanţele exotice, hainele scumpe sau o zi linistită petrecută în familie?
Sunt femeie şi este firesc să-mi placă hainele, fără însă ca eticheta să aibă mare importanţă. Sunt un om care munceşte foarte mult şi, din acest punct de vedere, aleg să-mi petrec cele câteva zile de concediu într-un mediu special, deosebit. Nu ştiu dacă asta se încadrează în „vacanţe scumpe”, dar da, în zilele de concediu îmi place să mă răsfăţ cu ce e mai bun. Iar ziua liniştită petrecută în familie este cadoul pe care viaţa mi-l oferă cel mai des.

Dana Popa