Iunie la History Channel: „Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori”, „Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili” și „Jucăriile care au schimbat lumea”

De: Nicoleta Lepădatu / 23.05.2022, 17:06
Iunie la History Channel: „Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori”, „Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili” și „Jucăriile care au schimbat lumea”

Al Doilea Război Mondial a fost marcat de bătălii epice, care au decis soarta națiunilor și au schimbat cursul istoriei. De la atacurile de tip „Blitzkrieg” ale Germaniei asupra Poloniei până la Bătălia Berlinului, care a dus la sfârșitul violent al Războiului, această serie aduce la viață aceste conflicte fundamentale prin imagini de luptă colorizate pentru prima dată. Cele 6 episoade ale documentarului vă vor plasa în centrul acțiunii prin intermediul unor înregistrări inedite cu scene de pe linia frontului, completate de memorii personale și mărturii din ambele părți ale liniilor de luptă, conform unui comunicat remis Apropo de către postul de televiziune.

„Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili”

Premiera joi, 9 iunie, de la ora 20:00

Concurentul devenit jurat Ben Abbott rămâne neînvins în forjă, dar în curând totul s-ar putea schimba. În prima parte a unei probe de cinci episoade, trei fierari se confruntă față în față într-o singură rundă de 5 ore.

Armele lor vor fi apoi supuse unei runde intense de teste în urma cărora doar unul singur va avea șansa de a se confrunta cu Ben Abbott. Apoi, după o rundă istovitoare de 8 ore de forjare și o altă rundă brutală de teste, juriul va decide dacă acest fierar are ceea ce îi trebuie pentru a-l învinge pe Ben, luând acasă un premiu de 10.000 de dolari sau dacă Ben rămâne neînvins.

„Jucăriile care au schimbat lumea” 

Premiera sâmbătă, 18 iunie, de la ora 21:00

Pe fundalul unor evenimente majore din istoria americană, cum ar fi Războiul Civil și Marea Depresiune, seria „Jucăriile care au schimbat lumea” aduce în prim-plan noile produse și jucăriile nostalgice ca forțe motrice în spatele unor schimbări culturale și economice de necunoscut.

 

Serialul documentar în patru părți prezintă vizionari precum frații Parker, Milton Bradley și Ruth Handler, care au transformat o companie mică de jucării în imperiul de miliarde de dolari cunoscut acum sub numele de Mattel®.

Telespectatori vor descoperi poveștile mai puțin cunoscute din spatele unor inovații revoluționare precum Frisbee® și descoperiri accidentale precum modul în care a fost creat arcul de metal Slink®.

În plus, serialul dezvăluie rivalitățile dintre mărcile emblematice care au schimbat pentru totdeauna structura Statelor Unite.

Îmbinând reconstituiri dramatice și imagini de arhivă cu interviuri cu experți și biografi, seria „Jucăriile care au schimbat lumea” aduce la viață poveștile surprinzătoare ale bărbaților și femeilor care au creat unele dintre cele mai iubite și durabile jucării americane, incluzând Silly Putty® , Monopoly®, Barbie®, G.I. Joe®  și alte jucării celebre.

Foto: History Channel

CITEȘTE ȘI: Aprilie la History Channel: Epave scufundate, comori misterioase și expedițiile secrete ale naziștilor