Iureș, președinte al Festivalului de Film Anonimul

Apropo.ro / 01.07.2004, 19:00
Iureș, președinte al Festivalului de Film Anonimul
Președintele Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, a carui prima ediție se va desfașura în perioada 17 - 22 august în Delta Dunarii, la Sf. Gheorghe, este actorul Marcel Iureș, se arata într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Președintele Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, a carui prima ediție se va desfașura în perioada 17 – 22 august în Delta Dunarii, la Sf. Gheorghe, este actorul Marcel Iureș, se arata într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul, organizat de Fundația Anonimul, va avea trei secțiuni competiționale: lung metraj, scurt metraj și documentar, și mai multe programe paralele: omagiul festivalului, filme cenzurate, documentare despre Dunare și Delta Dunarii și filme premiate în anul 2004 la cele mai importante festivaluri internaționale de film.

Peste 250 de filme din 40 de țari au fost înscrise pîna la 15 iunie la cele trei secțiuni ale Festivalului. În competiție vor ramîne, dupa preselecție, 11 lung-metraje, 12 documentare și 36 de scurt-metraje.

Înscrieri pentru preselecție mai pot fi facute pîna la 1 iulie. Rezultatul selecției va fi anunțat la 15 iulie.

Premiile vor fi acordate de juriul fiecarei secțiuni și sînt în valoare totala de 35.000 de dolari.

Cel mai bun dintre cele 11 filme de lung-metraj din competiție va primi Trofeul Festivalului, în valoare de 10.000 de dolari.

Președintele de onoare al evenimentului este regizorul Liviu Ciulei, iar Miruna Berescu este directorul acestei prime ediții a Festivalului de Film Anonimul.

Mediafax

Tags: