Iurie Darie va fi operat pe creier

Apropo.ro / 16.05.2012, 14:00
Iurie Darie va fi operat pe creier
Actorul Iurie Darie va fi supus zilele următoare unei intervenții la nivelul creierului, fiind diagnosticat cu hidrocefalie (lichid în zona creierului).

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, se află internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din București. El era programat pentru o operație în zona creierului, unde este acumulat lichid. Ziua operației a fost amânată, din cauza unei infecții urinare.

„Operația este necesară pentru că ar avea hidrocefalie, adică lichid în zona creierului. Medicii urmau să scoată lichidul miercuri, însă, întrucât pacientul are infecție urinară, trebuie tratată mai întâi această suferință, au precizat surse apropiate actorului.


Iurie Darie, in stare foarte grava pe happyhour.protv.ro

Anca Pandrea a povestit, în emisiunea Happy Hour, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este din ce în ce mai gravă. Actrița a mărturisit că Iurie a avut multe probleme de ordin medical, ba chiar, în luna iunie a anului trecut, actorul a fost operat de cancer la vezică.

„Într-o zi, eram la plimbare cu Iura și dintr-o dată mi-a zis că nu mai poate merge. Atunci l-am dus la spital. Doctorii speră să nu fie nevoie de operație. Are apă la creier, dar nu are nimic la inimă, la ochi, la plămâni. De o lună, au început problemele mai grave. Nu poate să se ridice, să-și ia singur medicamentele. Are nevoie de cineva în permanență lângă el. Eu de joi, de cinci zile, nu am trecut pe acasă. Aici dorm, aici mănânc. Când l-am văzut în căruț, mi-a fost frică să nu-l pierd. Sergiu Nicolaescu ne-a ajutat financiar. Eu nu mă plâng niciodată. În ultimele zile nici măcar nu a vorbit, nici nu știa cine sunt”, a declarat aceasta.

Anca a dezvăluit și alte probleme de sănătate ale actorului. „La sfârșitul lunii iulie anul trecut, Iurie a fost operat de cancer la vezică. N-am vrut să se afle, nici fiul lui nu a știut. Nu vrem milă de la nimeni, vrem doar ca lumea să-l iubească”, a adăugat actrița.