Iuscenko cere Guvernului sa contracareze efectele norului toxic

Apropo.ro / 17.07.2007, 15:35
Iuscenko cere Guvernului sa contracareze efectele norului toxic
Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a emis un ordin prin care cere Guvernului sa ia masuri pentru diminuarea efectelor accidentului feroviar produs luni seara în vestul Ucrainei, în urma caruia a rezultat un nor toxic care se întinde pe 90 de kilometri patrati, informeaza un

Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a emis un ordin prin care cere Guvernului sa ia masuri pentru diminuarea efectelor accidentului feroviar produs luni seara în vestul Ucrainei, în urma caruia a rezultat un nor toxic care se întinde pe 90 de kilometri patrati, informeaza un comunicat oficial.

Potrivit ordinului prezidential, Guvernul este obligat sa adopte în cel mai scurt timp un plan pentru contracararea consecintelor accidentului feroviar.

Guvernul este îndemnat sa asigure securitatea locuitorilor din zona afectata, sa le furnizeze alimente, eventual asistenta medicala si adapost.

Administratia regionala din zona Lviv, unde a avut loc accidentul, trebuie sa ia masuri pentru protejarea populatiei, faunei si florei.

Numeroase localitati ucrainene risca sa fie afectate de norul toxic care a rezultat dupa deraierea, luni seara, în vestul Ucrainei, a unui tren care transporta fosfor galben, o substanta inflamabila si otravitoare.

Mediafax