Ivan Patzaichin dă startul campaniei „Susţine România la Berlinală!”

De: Mioara Tronaru / 30.01.2013, 15:34
Ivan Patzaichin dă startul campaniei „Susţine România la Berlinală!”
Parada Film lansează astăzi o campanie menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. În luna februarie, „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, intră în cursa pentru unul dintre cele mai râvnite trofee, Ursul de Aur, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie). Aşa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiţii, şi filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema şi în afara ei.

Filmele provoacă emoţie, aşteptare, bucurie sau tristeţe, la fel ca orice competiţie sportivă, iar cinematografia şi sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. În următoarele săptămâni, personalităţi din sport şi din media se vor implica în campania „Susţine România la Berlinală!”.  Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai titraţi sportivi români din istorie, dă startul campaniei „Susţine România la Berlinală!”.

Mesajul său pentru echipa filmului poate fi vizionat aici:

 

De patru ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984, şi triplu laureat cu argint la proba de canoe, Ivan Patzaichin a primit, în 1990, Ordinul Olimpic Colanul de Platină, cea mai înaltă distincţie din partea Comitetului Olimpic Internaţional.

Echipa filmului invită publicul să trăiască emoţia Berlinului alături de ea. Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-şi exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul pozitiacopilului.ro, pe [email protected] sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.