Jackie Chan nu mai face filme de acțiune

Apropo.ro / 21.05.2012, 13:20
Jackie Chan nu mai face filme de acțiune
Actorul Jackie Chan a anunțat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes că se retrage din filmele de acțiune care l-au consacrat.

Jackie Chan, 58 de ani, a declarat că vrea să se retragă din lumea filmelor de acțiune, pentru că simte că a obosit, după atâția ani de filmat. Anunțul a fost făcut în cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Jackie a anunțat că „Chinese Zodiac” va fi ultimul său film din acest gen cinematografic.

„Acesta este ultimul meu film de acțiune. Vă spun, nu mai sunt un tinerel. Mă simt cam obosit”, spune actorul.

„Lumea a devenit mult prea violentă în ziua de azi. Este o dilemă – îmi place acțiunea, dar urăsc violența”, a mai adăugat Chan.

Nu este pentru prima dată când Jackie Chan se gândește la pensionare, dar abia acum crede că a venit acel moment important. Retragerea lui Jackie Chan din rolurile de acțiune nu înseamnă, însă, și retragerea lui din lumea cinematografiei. Își dorește în viitor roluri ceva mai serioase.

„În ultimii 10 ani am făcut și alte roluri, nu doar de acțiune. Îmi doresc să devin un Robert de Niro asiatic. Nu vreau doar să rămân un actor de filme de acțiune, ci unul adevărat. Vreau să îmi schimb imaginea”, a mai spus Jackie.

„Vreau ca publicul meu să știe că nu sunt doar un actor de comedie. Pot să joc. Ușor, ușor îl veți cunoaște pe adevăratul Jackie Chan”, a încheiat Chan.

„Chinese Zodiac” este cel de-al 100-lea film al actorului Jackie Chan. În peliculă, Chan joacă rolul unui vânător de comori, care călătorește prin toată lumea, încercând să găsească artefacte astrologice. Pelicula este una dintre cele mai importante din cariera sa, mai ales că a necesitat șapte ani de filmări.

„Sper ca, peste 20 de ani, oamenii să-și aducă aminte de acest film. Pentru mine, pentru publicul meu, pentru viitorul meu, pentru istoria mea – filmul este foarte important”, a mai spus Chan.