Jackson Five ar putea reveni pe scena în 2008

Apropo.ro / 28.11.2007, 14:40
Jackson Five ar putea reveni pe scena în 2008
Michael Jackson și frații săi, cu care a cântat în formula Jackson Five în urmă cu 23 de ani, ar putea reveni pe scenă în 2008.

Michael Jackson și frații săi, cu care a cântat în formula Jackson Five, în urmă cu 23 de ani, ar putea reveni pe scenă în 2008, cu o serie de concerte, a declarat unul dintre foștii componenți ai trupei, Jermaine Jackson, într-un interviu, informează BBC.

Jermaine Jackson declarat pentru BBC 6 Music că el și frații săi au discutat deja despre datele de turneu care va avea loc "în 2008". "Michael va participa", a confirmat cântărețul și chitaristul american. "Simțim că trebuie să o mai facem o dată. Datorăm asta fanilor și publicului", a adăugat Jermaine.

Ultimul turneu al trupei Jacksons Five – cu șase membri – a avut loc în 1984, pentru a promova albumul "Victory". Trupa a lansat ultimul album în 1989, "2300 Jackson Street", și s-a destrămat în 1990.

Solistul trupei, Michael, care deține recordul pentru cel mai bine vândut album pe plan mondial al tuturor timpurilor, "Thriller" (1982), a fost inițial împotriva ideii de a face un turneu împreună cu frații săi.

Zvonurile despre revenirea trupei pe scena muzicală circulă de mai mulți ani, Jermaine confirmând faptul că proiectul a fost amânat din cauza procesului care i-a fost intentat lui Michael, în 2005, pentru abuzuri asupra unui minor. În urma procesului, starul muzicii pop a fost achitat de acuzații, dar reputația sa a avut foarte mult de suferit.

"Ne-am confruntat cu multe lucruri, ne-am zbătut să trecem peste greutățile care au venit odată cu procesul lui Michael", a declarat Jermaine Jackson. "Dar suntem mai puternici ca niciodată. Vreau să le mulțumesc mult tuturor fanilor și celor care mi-au sprijinit familia din Europa și mai ales din Marea Britanie, care au venit să-și arate dragostea", a mai spus Jermaine.

Jermaine, care a fost solistul trupei până la venirea lui Michael, a confirmat încă o dată că acesta va participa la reunire. Cântărețul a mai adăugat că trupa lucrează în studio la un nou album.

Trupa Jacksons Five – formată din frații Tito, Marlon, Jackie, Jermaine, Michael și Randy -, a devenit celebră în anii ’70, cu hituri precum "I Want You Back", "ABC", "Shake Your Body (Down To The Ground)" și "Can You Feel It". Succesul lui Michael l-a eclipsat pe cel al fraților săi, în anii ’80.

În Marea Britanie, Jermaine Jackson a fost unul dintre concurenții partiucipanți la emisiunea "Celebrity Big Brother".