Jada Pinkett Smith, o femeie care face cât 10 (interviu)

De: Mioara Tronaru / 24.11.2011, 11:43
Jada Pinkett Smith, o femeie care face cât 10 (interviu)
Jada Pinkett Smith, interpretat personajului principal din “Hawthorne”, ne-a acordat un interviu în exclusivitate în care vorbeşte despre serialul de la AXN dar şi despre viaţa personală.

Al doilea sezon din „Hawthorne” o găseşte pe asistenta-şefă Christina Hawthorne între două job-uri: cel vechi, unde spitalul geme din cauza situaţiei financiare proaste şi unul nou care însă nici el nu dă pe-afară cu motivarea angajaţilor. Cam asta se întâmplă pe ecran, despre ce e în spatele camerei, ne dă detalii în exclusivitate protagonista: Jada Pinkett Smith, care pe lângă rolul principal este şi producătorul executiv al serialului. Concluzia? Chiar le face pe toate!

– De când ai ştiut că vrei să fii actriţă?
De când m-am născut. La 3 ani, voiam cu siguranţă să fac asta. Apoi, îmi amintesc că o urmăream pe Debbie Allen. Era actriţă, regizoare, producătoare, coregrafă şi dansatoare. Făcea tot ce voia să facă. Mi-am zis „şi eu pot să le fac pe toate”. M-a ajutat să realizez că poţi face atâtea lucruri diferite în meseria asta.

– Cum ai reacţionat când ai citit prima oară scenariul de la „Hawthorne”?
Am simţit instantaneu o legătură strânsă cu proiectul. M-a cucerit. Îmi place la nebunie acest serial!

– Spune-ne mai multe despre ce te-a atras de la început.

Mi-a plăcut că are suflet. De asemenea, mama mea este asistentă şi mamă singură, precum Christina. Iar soţul meu a fost şi el foarte încântat de serial. Mi-a zis „Ar trebui să te gândeşti serios la asta. Văd foarte mult potenţial în el!”. Avea dreptate. Acum suntem la al treilea sezon. Simt că sunt atâtea direcţii în care pot duce acest personaj.

– Descrie-ne personajul Christina Hawthorne.
Mi-a amintit de mama mea, pentru că este atât de plină de pasiune şi ia unele cazuri acasă cu ea. E o femeie care, indiferent de şansele de reuşită, e pregătită să lupte pentru lucrurile în care crede. În mod normal, oamenii cedează sub presiune, dar Christina nu acceptă niciodată „nu” ca răspuns. Apreciez foarte mult lucrul ăsta la ea.

– Care elemente ale serialului ţi s-au părut cele mai dificile?
Machiajul victimelor arăta foarte realist, dar nu am avut timp să fiu scârbită. Christina nu ar fi niciodată aşa. Aşa că, înaintea acelor scene, trebuia să mă concentrez şi să-mi spun „eşti pe platou. Trebuie să te porţi profesionist. Rana aia este falsă şi sângele este ciocolată colorată. Nu este adevărat!”. Trebuie să schimbi anumite idei în mintea ta.

– Mama ta a fost implicată şi ea în serial?
Da, a avut un rol de asistentă. A venit şi mi-a dat un dosar. Dar i-am zis „Doar asta ai voie să faci. Nu ai la dispoziţie decât o singură intrare importantă!”.

– Ai vrut vreodată să devii tu însăţi medic?
Nu. Bunicul meu a fost doctor şi medicina mi se pare fascinantă – fiecare corp este propriul său univers specific. Dar nu am fost tentată de asta. Am fost la şcoala de arte timp de 7 ani, iar la final i-am spus mamei mele: „Ai două opţiuni: mă trimiţi la L.A. pe timp de vară sau mă trimiţi la Drept”. Mi-a răspuns „L.A. să fie!”. Până la sfârşitul verii, obţinusem primul meu rol. Faptul că am avut acea ocazie a fost incredibil.

Traducere şi adaptare: Mioara Tronaru

Hawthorne se difuzează miercuri, la AXN.