Jaden Smith, fiul lui Will Smith: „Fără școală am fi mai inteligenți”

Apropo.ro / 18.09.2013, 10:40
Jaden Smith, fiul lui Will Smith:
Jaden Smith, fiul de 15 ani al actorului Will Smith, crede că oamenii ar fi cu mult mai inteligenți dacă ar renunța la școală.

Jaden Smith, 15 ani, pune paie pe foc. Fiul actorilor Will Smith și Jada Pinkett Smith și-ar dori ca lumea să renunțe la școală.

Școala nu este decât un instrument de spălare a creierului celor tineri„, a declarat tânărul actor, după care a mai adăugat „daca bebelușii ar putea vorbi încă de la naștere cu siguranță că ar fi cele mai inteligente ființe umane de pe Planetă„.

Societatea ar avea de câștigat dacă toți oamenii ar renunța la studii„, a mai spus Jaden pe Twitter. Jaden consideră educația un act de rebeliune.

Se pare că atunci când provii dintr-o familie de staruri nu mai ai nevoie de educație. În ciuda tuturor declarațiilor sale referitoare la abandonul școlar, Jaden merge la New Village Leadership Academy fondată de părinții săi în 2008. A intrat acolo și având un CV stufos și influențat de Scientologie. La aceeași școală merge și sora lui Willow, 12 ani.

Într-un interviu acordat de Will Smith pentru The Sun, în luna mai a acestui an, actorul declara că fiul său își dorește drept cadou pentru aniversarea celor 15 ani să se emancipeze și să devină independent de părinții săi. El a adăugat că nu le-a impus niciodată copiilor săi reguli stricte, ci i-a lăsat să învețe din propriile lor greșeli.

În emisiunea lui Ellen DeGeneres, Jaden a explicat cum stă treaba cu independența sa: „Totul este la liber în casa lui Will Simth. Pot să iau orice și oricând îmi doresc din casa asta. Cred că voi mai sta acolo următorii 20-30 de ani, până când voi avea roluri importante și venituri cât să-mi permit o casă a mea”.