Jaf armat asupra a 17 români, soldat cu trei raniți, în Germania

Apropo.ro / 07.06.2004, 17:19
Jaf armat asupra a 17 români, soldat cu trei raniți, în Germania
Un grup de 17 români a fost ținta unui jaf armat, în apropierea graniței dintre Germania și Austria, tîlharia - comisa la sfîrșitul saptamînii, de o banda care ar fi formata tot din români - soldîndu-se cu trei raniți, relateaza presa de limba germana. Die

Un grup de 17 români a fost ținta unui jaf armat, în apropierea graniței dintre Germania și Austria, tîlharia – comisa la sfîrșitul saptamînii, de o banda care ar fi formata tot din români – soldîndu-se cu trei raniți, relateaza presa de limba germana.

Die Presse online relateaza ca cei 17 se aflau într-un microbuz care circula pe autostrada federala 21 din Germania, îndreptîndu-se catre Reichenhall. La un moment dat, șoferul a fost nevoit sa opreasca întrucît șoseaua era blocata de doua mașini amplasate de-a latul drumului.

Patru barbați înarmați au coborît din cele doua autoturisme și i-au atacat pe pasagerii microbuzului, care se întorceau în țara dupa ce muncisera o vreme în Italia. Mai mult, pentru a intimida victimele, unul dintre hoți a tras un foc de arma în aer, dupa care au spart geamul de la portiera șoferului, relateaza Salzburger Nachrichten, în ediția online.

Doi dintre pasageri și șoferul au opus rezistența, motiv pentru care hoții i-au lovit cu o bara de fier și cu patul unui pistol, adauga sursele citate. 

Tîlharii s-au urcat în mașini și au demarat în tromba, în momentul în care au vazut apropiindu-se o ambulanța, care se întorcea de la o intervenție în zona. Remarcînd mașinile oprite pe șosea, șoferul ambulanței a crezut ca este vorba despre un accident și a pus în funcțiune girofarul, susțin sursele citate.

Suspecții – cu vîrste cuprinse între 20 și 44 de ani – au fost arestați la scurt timp, în apropierea localitații Pinzgau, din Austria. Autoritațile austriece i-au reținut pe cei patru, care au negat orice implicare în incidentul din Germania.

Potrivit anchetatorilor, cei patru sînt tot români, ei fiind depistați circulînd cu un autoturism Fiat înmatriculat în Italia. Autoritațile germane au cerut deja extradarea celor patru, susține Salzburger Nahrichten online.

Potrivit Die Presse, care citeaza Biroul procurorului din Traunstein, nu este exclus ca cei patru sa faca parte dintr-o banda bine organizata, specializata în astfel de infracțiuni.

Polițiștii din Traunstein susțin ca acest jaf armat este cel mai grav incident de acest fel petrecut pîna acum în zona, relateaza Trostberger Tagblatt online.

Mediafax