Jaf cu banii statului: „cheltuieli de protocol”, indemnizații, prime fără limite și mese scumpe decontate

Apropo.ro / 01.11.2013, 17:00
Jaf cu banii statului:
Guvernul va sesiza Parchetul pentru nereguli identificate în activitatea Fondului Român de Contragarantare în perioada decembrie 2009-august 2013.

Inspectorii guvernamentali descriu în raport un „exces de salarizare” înlesnit de nestabilirea limitelor generale ale remuneraților membrilor Directoratului.

În perioada decembrie 2009-august 2013, Fondul Român de Contragarantare a efectuat cheltuieli de 4,6 milioane lei pentru remunerații/indemnizații brute acordate membrilor Consilului de supraveghere, precum și remunerații și prime trimestriale destinate președintelui Consiliului, în valoare individuală cuprinse între 474.729 lei (inclusiv pentru președintele Fondului de Garantare a Creditelor IMM, Aurel Șaramet, ca membru al Consiliului) și 1,8 milioane lei (pentru președintele Consliului de supraveghere, Ionel Popescu).

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Drepturi bănești în cuantum total de peste 7,9 milioane lei au fost acordate în același interval președintelui și membrilor Directoratului, respectiv președintelele Ioan Hidegcuti încasând un total de 2,8 milioane lei.

În același timp au fost înregistrate, fără temei legal, cheltuieli de protocol de 66.000 lei reprezentând 25 mese servite la restaurant sau în regim de catering pentru membrii organelor de conducere și administrare ale Fondului Român de Contragarantare, servindu-se foie gras, piept de rață, mușchi de vită, chateaubriand, purcel la cuptor, pară în sos de vin și băuturi alcoolice la prețul de 100 lei/sticla.