Jaguarul de la Zoo Baneasa a murit din cauza stresului

Apropo.ro / 24.01.2008, 17:16
Jaguarul de la Zoo Baneasa a murit din cauza stresului
Moartea jaguarului Bety, care a scapat dintr-o cusca de la Zoo Baneasa in noiembrie 2007, a fost cauzata de stres, au stabilit specialistii.

Moartea jaguarului Bety, care a scapat dintr-o cusca de la Zoo Baneasa in noiembrie anul trecut, a fost cauzata de stres, au stabilit specialistii Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, care au exclus posibilitatea decesului felinei din alte cauze, cum sunt strangularea sau sufocarea.

Cauza mortii a fost stabilita ca fiind: soc neurogenic – instalat ca urmare a suprasolicitarii neurologice, a efectului stresant indus prin incercarea de prindere si contentie a jaguarului in conditiile imposibilitatii realizarii de la distanta.

Acesti factori stresori au actionat pe cale neurotropa, determinand instalarea rapida a hipoxiei cardiace si cerebrale, fapt soldat cu coagularea intravasculara diseminata, staza pulmonara, hepato-renala, intestinala, staza in celelalte organe, astfel incat colapsul circulator a fost inevitabil" se arata intr-un comunicat de joi al Administratiei Gradinii Zoologice, care citeaza Buletinului de Analiza emis de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro