James Cameron ne arată cum s-a scufundat Titanicul (Video)

Apropo.ro / 09.04.2012, 13:00
Folosindu-se de tehnologia actuală, James Cameron a recreat toată secvența scufundării Titanicului, cu detalii noi, extrem de bine explicate.

James Cameron și câțiva cercetători au lucrat împreună și au pus la punct o nouă animație grafică, extrem de bine detaliată, cu toate etapele scufundării Titanicului în Oceanul Atlantinc pe 15 aprilie 1912.

Intitulat „Titanic: The Final Word With James Cameron”, clipul a fost prezentat pe National Geographic Channel ieri, 8 aprilie, la ora 20:00 ET.

Site-ul National Geographic promovează acest program cu un joc interactiv numit „Adventure on the Titanic”, unde utilizatorii pot alege unul din patru personaje care au fost cazate la Clasa I pe vas și sunt ghidați prin diverse scenarii pe care un pasager le-ar fi experimentat pe celebrul vas de croazieră.

De asemenea, James Cameron a lansat în sălile de cinema și varianta „Titanic 3D” a celebrului său film, care a înregistrat în seara lansării, pe 4 aprilie, aproximativ 4,4 milioane de dolari.

Versiunea originală Titanic a fost lansată în 1997, când a înregistrat o sumedenie de premii academice și a înregistrat vânzări record la acea vreme.

Având în vedere că peste câteva zile se vor împlini 100 de ani de la tragicul eveniment, National Geographic va lansa o serie de show-uri dedicate Titanicului.