James Cameron pus să plătească 50 de milioane de dolari pentru că ar fi furat ideile din „Avatar”

Apropo.ro / 02.07.2013, 19:00
James Cameron pus să plătească 50 de milioane de dolari pentru că ar fi furat ideile din
Artistul britanic Roger Dean l-a dat în judecată pe regizorul James Cameron din cauză că acesta i-ar fi copiat ideile în filmul "Avatar" și îi cere despăgubiri în valoare de 50 de milioane de dolari.

Roger Dean, care a creat coperte de album pentru trupele de rock progresiv Yes și Asia, a depus acțiunea împotriva lui James Cameron la un tribunal din New York, informează BBC.

Artistul l-a acuzat pe James Cameron că „a copiat, distribuit și exploatat cu bună știință” imaginile sale originale. „Avatar” este filmul care a înregistrat cele mai mari încasări din toate timpurile, 2,8 miliarde de dolari de la lansarea sa, în 2009.

avatar

De asemenea, „Avatar” a fost nominalizat la nouă premii Oscar în 2010 și a câștigat trei distincții – pentru cea mai bună scenografie, cea mai bună imagine și cele mai bune efecte vizuale. Acțiunea din ‘Avatar” are loc pe o planetă îndepărtată, numită Pandora.

În dosarul depus în instanță, Roger Dean, care este descris ca „un artist și designer internațional ale cărui imagini evocative și vizionare… au creat un nou gen”, susține că James Cameron „i-a studiat opera în perioada de pregătire pentru film”.

Citește mai multe detalii despre procesul intentat lui James Cameron, pe Mediafax.ro