James Cameron vrea să facă doar filme „Avatar”

De: Gabriela Voicu / 09.05.2012, 13:00
James Cameron vrea să facă doar filme
Regizorul James Cameron intenționează să-și restrângă activitatea și se va concentra doar pe producția de filme "Avatar".

James Cameron a declarat că în prezent se ocupă doar de „afacerea Avatar”, regizorul canadian precizând că dorește să facă mai multe filme în această franciză de succes.

„O să fac Avatar 2, Avatar 3 și poate și Avatar 4”, a dezvăluit Cameron. „Nu o să produc filmele altor oameni. Nu sunt interesat să preiau scenarii (pentru a face filme, n.r.)”, a spus regizorul, potrivit businessinsider.com.

Cameron a precizat că aceste producții îi vor permite să spună tot ce simte nevoia să spună despre „țările lumii”. El a mai declarat că va continua să producă documentare.

James Cameron continuă seria „Avatar”

Deși lansarea următorului film „Avatar” fusese anunțată pentru 2014, de fapt producția nu va ajunge pe marile ecrane înainte de 2016, a anunțat recent producătorul Jon Landau.

Cameron a precizat că pentru a doua peliculă va filma și în Los Angeles, iar efectele speciale vor fi realizate în Noua Zeelandă. Sam Worthington, Zoe Saldana și Sigourney Weaver au confirmat că vor juca în „Avatar 2”.

Regizorul canadian James Cameron este considerat expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluționare. Lungmetrajele „Avatar” (2009) și „Titanic” (1997), regizate de el, au înregistrat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 2.78 miliarde de dolari, respectiv 1.84 miliarde de dolari.