Jamie Lee Curtis va fi premiată cu Leul de Aur pentru întreaga activitate, la Festivalul de Film de la Veneţia

De: Nicoleta Lepădatu / 30.06.2021, 16:04
Jamie Lee Curtis va fi premiată cu Leul de Aur pentru întreaga activitate, la Festivalul de Film de la Veneţia

Jamie Lee Curtis va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră, la cea de-a 78-a ediție a Festival Internațional de Film de la Veneția, din septembrie.

Ceremonia va avea loc pe 8 septembrie în Sala Grande a Palazzo del Cinema, înainte de proiecția în afara competiției a „Halloween Kills” a lui David Gordon Green, în care actrița joacă rolul principal.

„Sunt incredibil de recunoscătoare să fiu onorat în acest fel de Festivalul Internațional de Film de la Veneția”, a spus Jamie Lee Curtis. „Mi se pare imposibil să fiu în această industrie de suficient de mult timp pentru a primi acest tip de recunoaștere și să se întâmple acum, odată cu „Halloween Kills ”, este deosebit de important pentru mine”, a adăugat actrița.

„‘ Halloween ’- și parteneriatul meu cu Laurie Strode – mi-au lansat și susținut cariera, iar faptul că aceste filme au evoluat într-o nouă franciză care este iubită de publicul din întreaga lume a fost și rămâne un cadou. Cinematograful italian a onorat întotdeauna genul de film care mi-a construit cariera, așa că nu aș putea fi mai mândră și mai fericit să accept acest premiu de la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, în numele lui Laurie și al tuturor eroinelor curajoase ale lumii care rezistă în fața obstacolelor aparent insurmontabile și refuză să cedeze.”

Leul de Aur onorific este acordat de comitetul La Biennale di Venezia, în urma propunerii făcute de directorul festivalului Alberto Barbera.

El a spus că Jamie Lee Curtis, fiica lui Tony Curtis şi Janet Leigh, aparţine „unui rarefiat grup de actori de la Hollywood care reflectă cel mai bine calităţile ce reprezintă sufletul industriei globale de film şi moştenirea acesteia”.

Alberto Barbera a adăugat: „Toate aceste calități, combinate cu munca ei de autoare de cărți pentru copii și angajamentul ei față de efortul depus pentru acțiuni caritabile i-au consolidat statutul de artist global care rămâne în memorie”. „Până în prezent, cariera ei extraordinară de patru decenii, care a început odată cu debutul ei orbitor în clasicul horror din 1978 al lui John Carpenter, „Halloween ” cuprinde peste 40 de lungmetraje și ne amintește că adevăratul talent, combinat cu inteligență, spirit, rezistență și puritate  sunt semnele distinctive ale acestei stele adevărate și de neuitat”, a completat Barbera.

Jamie Lee Curtis, în vârstă de 62 de ani, este cunoscută pentru roluri din filme precum „Knives Out”, „A Fish Called Wanda”, „Trading Places”, „Freaky Friday”, „True Lies”, „Blue Steel”, „The Tailor of Panama”, „My Girl” şi „Forever Young”.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Al Pacino a vorbit despre depresie la Festivalul de Film de la Veneţia