Jamie Oliver – Preparate organice de Paşte

De: Nicoleta Nicolae / 07.04.2015, 08:00
Jamie Oliver - Preparate organice de Paşte
Mai există secrete privind bucatele de Paşte? Românii, experţi în bucătărit, mai au cîteva reţete “de furat” de la Jamie Oliver, celebrul bucătar britanic, care face minuni culinare din carne de miel şi ouă. După summitul G20, unde Jamie a gătit miel galez pentru liderii lumii, masa de Paşte e floare la ureche.

Papa bună de la stînă

Tînărul bucătar Jamie Oliver crede că primul secret al obţinerii unui preparat gustos este chiar achiziţionarea “materiei prime”, care trebuie să fie de calitate. În cazul nostru, vizita la o stînă este cea mai indicată pentru a fi siguri că alegem cea mai bună carne de miel.

Cît despre verdeţurile, legumele şi condimentele aferente, Jamie recurge întotdeauna la grădina proprie, unde totul este proaspăt, cultivat şi crescut organic, adică fără aditivi şi îngrăşăminte chimice. Pe lîngă reţetele tradiţionale, friptura la tavă şi kebab-ul de miel, Jamie ne convinge că nu numai pulpa de miel merită atenţia noastră, ci că şi celelalte părţi ale carcasei de miel pot deveni mîncăruri la fel de delicioase.


Regele ou

Meniul de Paşte fiind asigurat, iar toată lumea ospătată, Jamie revine luni, 20 aprilie, cu o ediţie despre un alt fel de a prepara ouăle. Cînd toată lumea este aproape sătulă de ouă fierte sau umplute, “the naked chef” de­monstrează tuturor că oul este un aliment de bază în ali­mentaţia noastră.

Desigur, Jamie militează şi de aceas­tă dată pentru alegerea produselor organice, în speţă cele provenite de la păsările de curte. Aşa că fiţi pregătiţi să notaţi ingredientele unei delicioase omlete, ale unor paste mai deosebite şi ale unui desert adorat de copii: bezele. Dar nu orice fel de bezele, ci unele de-a dreptul incredibile: cu ciocolată, dulceaţă de pere, por­to­cale, vanilie şi îngheţată. Să te lingi pe degete, nu altceva!