Japonia: Record mondial absolut pe Twitter

De: Marian Andrei / 05.08.2013, 17:00
Japonia: Record mondial absolut pe Twitter
Utilizatorii japonezi ai platformei Twitter au stabilit un nou record mondial, postând 143.199 de mesaje pe secundă incluzând cuvântul "balus" în timpul difuzării la TV a filmului "Castle in the Sky".

Filmul „Tenku no Shiro Rapyuta/ Castle in the Sky”, de Hayao Miyazaki, considerat un clasic al peliculelor de animație, a fost difuzat de postul de televiziune Nippon TV pe 2 august, informează hollywoodreporter.com.

Cuvânt magic în universul lui Miyazaki, „balus” declanșează o vrajă de distrugere atunci când este pronunțat de personajele din film, în momentele de maximă intensitate ale peliculei.

Administratorii platformei Twitter au confirmat noul record mondial pe 3 august. Precedentul record mondial era de 33.388 TPS (twitts per second) și a fost stabilit tot în Japonia, pe 1 ianuarie, atunci când cuvântul „ake-ome” – o versiune prescurtată a urării „La mulți ani!” din limba japoneză – a fost postat în masă pe această rețea.

Moda postării cuvântului „balus” pe internet i-a prins și pe oficialii Amazon, PlayStation, Nissan, KFC și Lawson, care au inclus un buton „balus” care, atunci când este acționat, face ca paginile acestor firme să arate ca și cum ar fi distruse.