Japonia trimite maimute pentru a verifica nivelul de radiatii de la Fukushima

Apropo.ro / 14.12.2011, 11:36
Japonia trimite maimute pentru a verifica nivelul de radiatii de la Fukushima
Oficialii niponi au decis sa trimita mai multe maimute echipate cu detectoare de radiatii si zgarzi cu GPS pentru a masura nivelul de radiatii de la Fukushima, la noua luni dupa teribilul incident.

Site-ul The Telegraph a publicat o informatie cum ca cercetatori ai Universitatii din Fukushima vor echipa maimute cu detectoare de radiatii si module GPS pentru a verifica nivelul radiatiilor din padurile aflate in imprejurimea centralei nucleare.

Zgarzile se vor detasa automat la sfarsitul experimentului, care va dura aproximativ doua luni, conform declaratiilor sefului proiectului, profesorul Takyuki Takahashi.

Acesta a mai precizat ca au ales maimutele in acest experiment deoarece cunosc foarte bine teritoriul acoperit de acestea iar, la ora actuala, padurile din regiunea Fukushima sunt monitorizate numai din aer, masuratorile facandu-se din elicopter, neavand habar de valorile reale de la sol.

Proiectul va fi lansat in Minamisoma, o zona lovita puternic de catre cutremur si tsunami, care se afla in zona interzisa, la 16 kilometri de centrala nucleara Fukushima Daiichi.