Japonia va construi o centrală electrică solară imensă

Apropo.ro / 11.04.2012, 16:00
Japonia va construi o centrală electrică solară imensă
Portul Kagoshima din Japonia va găzdui cea mai mare centrală electrică solară din țară, care se va întinde pe 1,27 milioane de metri pătrați (127 de hectare).

Compania Kyocera va instala aproximativ 290.000 de panouri solare în portul Kagoshima din Japonia, pentru a crea cea mai mare centrală electrică solară din țară, care se va întinde pe o suprafață echivalentă a 27 de stadioane de baseball și care va genera 70.000 Megawatti anual.

Lucrările la aceasta centrală solară vor începe în această vară iar puterea generată va putea alimenta 22.000 de locuințe, de trei ori mai puternică decât va fi centrala electrică solară Apple (care va alimenta centrul de date din Carolina de Nord, SUA).

Prețul acestei centrale va fi de aproximativ 310 milioane de dolari iar companiile care o vor construi, Kyocera, IHI și Mizuho, spun că acest proiect va ajuta la problemele energetice generate de cutremurul de anul trecut.

Ca să facem o paranteză, cu acești bani Bechtel a construit în România aproximativ 12 kilometri de autostradă (la prețul de 26 de milioane de dolari per kilometru, cât a costat la construirea parțială a autostrăzii Transilvania).