Japonia va repune în funcțiune reactoarele nucleare sigure

De: Marian Andrei / 10.03.2014, 12:30
Japonia va repune în funcțiune reactoarele nucleare sigure
Premierul nipon, Shinzo Abe, a anunțat azi că țara sa va repune în funcțiune reactoarele nucleare ale căror condiții de siguranță au fost confirmate de inspectorii în domeniul nuclear.

Aproape toate reactoarele nucleare ale Japoniei au fost oprite după accidentul nuclear de la Fukushima din martie 2011, iar opinia publică niponă este încă îngrijorată în ceea ce privește consecințele dezastrului nuclear.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

‘Aș vrea să repornim reactoarele confirmate ca fiind sigure conform standardelor stricte ale Autorității de Reglementare Nucleară, în timp ce obținem înțelegerea localnicilor’, a declarat Shinzo Abe în timpul sesiunii parlamentului japonez.

Înainte de accidentul de la Fukushima, circa 30% din energia electrică a Japoniei era furnizată de centralele nucleare, în prezent ponderea fiind de numai 1,7% din totalul energiei.

Duminică, mii de oameni au protestat la Tokyo, în apropierea clădirii Parlamentului, împotriva utilizării energiei nucleare în țară.

Efectele accidentului nuclear de la Fukushima, din 11 martie 2011, pot fi resimțite și în prezent, apa contaminată ajungând în ocean, iar nivelul radiațiilor impune restricții privind alimentele și petrecerea timpului în aer liber. Imediat după accident, 160.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.