Jeremy Bulloch, actorul care l-a jucat pe Boba Fett în „Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 75 de ani

Apropo.ro / 18.12.2020, 16:05
Jeremy Bulloch, actorul care l-a jucat pe Boba Fett în „Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 75 de ani

Actorul Jeremy Bulloch, care l-a interpretat pe Boba Fett în trilogia originală Star Wars („Războiul Stelelor”), a murit, joi, la vârsta de 75 de ani, după ce a suferit mai multe complicaţii la boala Parkinson de care suferea de mai mulţi ani.

„A murit liniștit, în spital, înconjurat de familia sa, din cauza complicațiilor de sănătate după mulți ani de viață cu boala Parkinson”, a spus agentul lui.

„A avut o carieră lungă și fericită de peste 45 de ani. A fost devotat soției sale, celor trei fii și celor zece nepoți cărora le va fi dor de el teribil. Solicităm respectarea vieții private în acest moment foarte dificil”.

Bulloch a jucat rolul lui Boba Fett, un vânător de recompense mandalorian, în filmul din 1980 „Războiul stelelor: episodul V – Imperiul contraatracă” și în continuarea din 1983 „Războiul stelelor: episodul VI – Întoarcerea lui Jedi”.

Citește și: Naomi Ackie va juca rolul lui Whitney Houston în „I Wanna Dance With Somebody”

Rolul lui Boba Fett a fost reluat în filmul din 2002 „Războiul stelelor: episodul II – Atacul clonelor”, personajul fiind interpretat de actorul Daniel Logan, care a scris pe Twitter: „Nu voi uita niciodată tot ce m-ai învățat și toate momentele bune pe care le-am avut împreună. Ne vom aminti de tine întotdeauna. ”

Primul rol major al lui Jeremy Bulloch a fost în filmul muzical Summer Holiday în 1963, la vârsta de 17 ani, când a jucat alături de starul pop Sir Cliff Richard.

Bulloch a apărut şi în filmul lui James Bond Octopussy în 1983 şi în serialul TV Doctor BBC din anii ’70 potrivit BBC News.

Foto: Profimedia

Tags: