Jeremy Clarkson, cel mai bine plătit prezentator al BBC

Apropo.ro / 17.07.2012, 10:00
Jeremy Clarkson, cel mai bine plătit prezentator al BBC
Jeremy Clarkson, prezentatorul emisiunii Top Gear, a realizat venituri de 3,5 milioane de lire sterline anul trecut.

Jeremy Clarkson a realizat venituri de 3,5 milioane de lire sterline, bani pe care i-a încasat de pe emisiunea Top Gear de la BBC. El a devenit astfel cel mai bine plătit star al acestei televiziuni.

Venitul său obținut de pe urma emisiunii de automobilism a crescut cu 900.000 de lire sterline datorită unui salt al dividendelor plătite de compania care exploatează drepturile comerciale ale showului, Bedder 6, de la 6 milioane de lire în urmă cu un an la 9 milioane de lire.

Clarkson deține 30% din Bedder 6, astfel că partea sa de dividende s-a ridicat la 2,7 milioane de lire, în creștere de la 1,8 milioane de lire în urmă cu un an.

În plus, Clarkson a mai primit un comision de 350.000 de lire pentru emisiune, precum și un „comision pentru talent” din partea BBC, estimat la aproape 500.000 de lire sterline.

Întrucât majoritatea veniturilor lui Jeremy Clarkson nu provin din comisioane de licență, el nu este inclus în rândul celor mai bine plătite 16 vedete ale BBC, care câștigă peste 500.000 de lire pe an.

Citește mai multe detalii despre veniturile lui Jeremy Clarkson de la Top Gear, pe Gândul.info