Jerry Yang a demisionat de la Yahoo!

Apropo.ro / 18.01.2012, 11:31
Jerry Yang a demisionat de la Yahoo!
Co-fondatorul Yahoo, Jerry Yang, a decis sa plece din compania pe care a creat-o, spunand ca este momentul sa urmeze alte obiective, in afara Yahoo-ului.

Yahoo! Inc. a anuntat ca Jerry Yang a demisionat din functia sa din Consiliul Director al companiei dar si din cel al Alibaba Group Holding Limited.

Yang a inaintat o scrisoare catre presedintele Consiliului Director, Roy Bostock, declarand ca „timpul meu del la Yahoo!, de la infiintare pana in prezent, a cuprins si unele dintre experientele cele mai incitante si pline de satisfactii din viata mea. Cu toate acestea, a venit timpul pentru mine sa urmez alte interese in afara Yahoo! In timp ce parasesc compania pe care am co-infiintat-o acum 17 ani, sunt entuziasmat de numirea lui Scott Thompson ca Chief Executive Officer si de capacitatea lui, impreuna cu intreaga echipa de la conducerea Yahoo!, pentru a ghida Yahoo! intr-un viitor interesant si de succes. „

Yang a co-finantat Yahoo! Inc. in 1995 impreuna cu David Filo si a servit ca membru al Consiliului Directoral din martie 1995 si ca CEO din iunie 2007 pana in ianuarie 2009.

„Sunt recunoscator pentru primirea calduroasa si sprijinul oferite de Jerry in timpul primelor mele zile aici”, a declarat Scott Thompson. „Jerry lasa in urma o mostenire de inovare si de orientare catre client pentru acest brand iconic, formand cultura noastra printr-un spirit inovativ inceput acum 17 ani care continua sa creasca si astazi. Jerry are mare incredere in viitorul Yahoo! si ii impartasesc increderea in potentialul Yahoo! in zilele ce vor urma”.

Ocupand locul 76 in topul celor mai puternice companii ale anului 2011, cu o valoare estimata la 4,413 miliarde de dolari (cu 11% mai putin ca in 2010), Yahoo! Inc. trebuie sa inoveze si sa reinventeze pentru a recastiga un loc de cinste intre companiile furnizoare de servicii de internet, o sarcina grea pentru noul CEO Scott Thompson.