Jirinovski: Britanicii vor pierde disputa cu Rusia

Apropo.ro / 24.01.2008, 10:30
Jirinovski:  Britanicii vor pierde disputa cu Rusia
Ultranationalistul rus Vladimir Jirinovski a declarat miercuri ca britanicii "vor plange" si vor pierde disputa diplomatica cu Rusia.

Ultranationalistul rus Vladimir Jirinovski, candidat la alegerile prezidentiale din 2 martie, a declarat miercuri ca britanicii "vor plange" si vor pierde disputa diplomatica cu Rusia, in cursul unei manifestatii de protest organizata in fata ambasadei Marii Britanii din Moscova, relateaza AFP.

"Flota noastra organizeaza in acest moment manevre in Atlanticul de nord pentru ca fiecare persoana din Marea Britanie sa inteleaga ca «cine rade la urma rade mai bine»", a declarat Jirinovski in cursul manifestatiei la care a participat doar un grup de militanti ai partidului sau, LDPR.

"Rusii vor avea ultimul cuvant iar britanicii vor plange", a adaugat Jirinovski, creditat cu opt la suta din voturi la alegerile prezidentiale din martie, potrivit unui sondaj recent.

Printre militantii care purtau o pancarta pe care scria "Rusia nu a fost niciodata colonie britanica" se afla si o vedeta de filme pentru adulti.

"Cea mai mare amenintare pentru democratia din lume este Marea Britanie si reprezentantii sai in Rusia", a adaugat Jirinovski, aliat fidel al Kremlinului, facand aluzie la filialele British Council.

"Regretam ca exista o tara precum Marea Britanie pe harta lumii", a criticat el in continuare, acuzand Marea Britanie de toate evenimentele istorice negative petrecute in secolul XX.

El a declarat insa ca Rusia este dispusa sa ajute Marea Britanie deoarece arhipelagul britanic va fi acoperit de ape din cauza incalzirii globale.

Â