J.K. Rowling se gândește sa-l ucida pe Harry Potter

Apropo.ro / 29.06.2006, 14:10
J.K. Rowling se gândește sa-l ucida pe Harry Potter
Harry Potter ar putea sa moara în cea de-a șaptea carte a seriei ce îl are ca personaj principal pe celebrul vrajitor creat de J.K. Rowling, transmite AFP. Scriitoarea britanica Joanne Kathleen Rowling, în vârsta de 40 de ani, a sugerat acest lucru într-un interviu pentru postul de

Harry Potter ar putea sa moara în cea de-a șaptea carte a seriei ce îl are ca personaj principal pe celebrul vrajitor creat de J.K. Rowling, transmite AFP.

Scriitoarea britanica Joanne Kathleen Rowling, în vârsta de 40 de ani, a sugerat acest lucru într-un interviu pentru postul de televiziune Channel 4.

Ea a spus ca doua dintre personajele principale vor muri în capitolul final. „Am scris capitolul final în 1990, de aceea știu cum se va termina seria aventurilor”, a declarat Rowling.

„Capitolul final este secret și a fost puțin modificat. Trebuie sa spun ca doua personaje vor muri, deși nu asta a fost intenția mea”, a declarat scriitoarea. „Trebuia sa se plateasca un preț, avem de-a face cu raul absolut. Cele vizate nu sunt personajele secundare. Personajele principale sunt atacate… în fine, asta este ceea ce fac eu”.

Întrebata daca Potter va fi una dintre victime, scriitoarea a declarat ca nu a fost niciodata tentata sa-l ucida pe magician înainte de episodul final. Aceasta a adaugat ca-i înțelege pe autorii care își ucid personajele principale pentru ca nimeni altcineva sa nu poate scrie o continuare a aventurilor acestora.

J.K. Rowling a mai spus ca în perioada în care au aparut primele trei parți ale seriei, care au avut un succes fenomenal, s-a aflat tot timpul într-o stare de negare. „Eram ca un iepure prins în lumina farurilor”, a spus scriitoarea.

Rowling a mai dezvaluit faptul ca personajul Hermione, prietena lui Harry Potter, are trasaturi împrumutate de la scriitoare și sora acesteia pe când erau tinere.

Cel de-al șaptelea, și ultimul, roman din seria „Harry Potter” va aparea anul viitor. Primele șase volume s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare în lumea întreaga și au fost traduse în 63 de limbi.

(Redactor: Ana Obretin; [email protected])
Mediafax

Tags: