Joacă fotbal direct de pe motor (Poze & Video)

De: Carmen Ulian / 30.04.2014, 10:30
Dacă îți place motocicletele, dar și fotbalul, atunci motofotbalul este pentru tine, căci le îmbină pe amândouă.

Acest sport a apărut în America, dar a devenit popular și în Europa. Nu este o apariție nouă, doar că e mai puțin mediatizat.

Jucătorii încalecă motoarele, costumați regulamentar, apoi încearcă să lovească mingea. O partidă durează 20 de minute, timp în care sunt agitate motoarele, fumul intră în decor, dar distracția este mare. Echipele sunt formate din doi sau cinci jucători, fiecare. Mingea are un diametru de 40 cm și cântărește aproape un kilogram.

motofotbal

Regulile la motofotbal sunt simple: cât timp nu există violență și nu există răniți este bine!

Anumite țări organizează și campionate de motofotbal. Sportivul rus Boris Loginov spune că este unul dintre cele mai periculoase sporturi pe motor, mai ales că te poți accidenta foarte ușor la picioare sau la claviculă și numai.

Pasionaților le place motofotbalul pentru că este un sport dinamic, au loc schimbări rapide. Sergei Chasovskih practică acest sport din anii ’80. După ce a făcut hochey și fotbal, a ales acest sport.

motofotbal

Motoarele de 250 cc sunt special făcute pentru motofotbal, căci depind de înălțimea jucătorului. O companie spaniolă fabrică astfel de motoare, sprijinind asfel cererile celor mai mari cluburi de motofotbal din Franța, Germania, Rusia, Belarus, Ucraina, Lituania sau Olanda.

Dintre toate națiunile, Rusia conduce clasamentul general detașat. Și în România se practică acest sport, iar amatorii și pasionații sunt anunțați de evenimente pe site-urile de profil.