Joc scoalã pentru nationala

Apropo.ro / 24.03.2005, 09:53
Joc scoalã pentru nationala
Echipa națională de fotbal a României a disputat, miecuri seară, un joc școală în compania divizionarei B Rapid II Electromagnetica, în cadrul cantonamentului de la Săftica. Selecționerul Victor Pițurcă a introdus pe teren toți

Echipa națională de fotbal a României a disputat, miecuri seară, un joc școală în compania divizionarei B Rapid II Electromagnetica, în cadrul cantonamentului de la Săftica.

Selecționerul Victor Pițurcă a introdus pe teren toți jucătorii convocați, cu excepția fundașului Cristian Chivu, menajat din cauza unei stări de oboseală.

Jocul s-a desfășurat pe durata a două reprize a cîte 45 de minute.

Jucătorii din lotul național au mai efectuat, miercuri dimineață, o ședință tehnico-tactică de aproximativ 90 de minute.

Joi, de la ora 17.00, va avea loc antrenamentul oficial pe stadionul Giulești-Valentin Stănescu, care fi va fi urmat de o conferință de presă. De asemenea, sîmbătă dimineață mai este programat un antrenament, care va fi închis reprezentanților mass-media.

Silvășan: Voi paria pe victoria României

Atacantul formației Poli Timișoara, Cristian Silvășan, a declarat că va paria pe o victorie a echipei naționale a României în meciul cu Olanda, din grupa I preliminară a Cupei Mondiale din 2006, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sper să fie 1 solist, nu contează scorul cu care vom cîștiga. O să pariez pe România. Le doresc colegilor mei care sînt la lot (n.r. – Marius Popa, Cosmin Contra și Viorel Moldovan) cît mai multă baftă și sper ca Viorel Moldovan să înscrie, iar Contra să dea o centrare de gol”, a spus Silvășan.

Fundașul Florin Bătrînu și-a exprimat încrederea în șansele României de a cîștiga meciul cu Olanda. „Ca român, mi-aș dori să învingem. Va fi foarte greu, dar am încredere că putem cîștiga acest meci. Eu nu obișnuiesc să pariez, merg pe valoarea echipei. Mesajul pentru colegii noștri de la națională este să joace bine și să vină sănătoși acasă, pentru că avem nevoie de ei”, a precizat Bătrînu.

Jucătorul Silviu Bălace speră ca Viorel Moldovan să înscrie în partida de sîmbătă. „Le transmit colegilor de la lot multă baftă, să joace cît mai bine, iar dacă Vio ar putea să marcheze, ar fi minunat. Normal, aș vrea să cîștige România, dar avînd în vedere că Olanda e o echipă puternică…”, a afirmat Bălace.

Mijlocașul Ovidiu Petre a declarat că nu regretă faptul că nu a fost convocat de selecționerul Victor Pițurcă în vederea meciurilor cu Olanda și Macedonia. „Nu mă încearcă nici un regret că nu sînt la lot. Fiecare jucător are perioade cînd e accidentat sau nu e sută la sută pregătit, dar sper să vină și vremuri mai bune. Ca toți românii, îmi doresc o victorie, cu toate că o să fie un meci destul de greu”, a apreciat Petre.

Partida România – Olanda, din preliminariile CM-2006, se va disputa sîmbătă, de la ora 20.00, pe stadionul „Giulești-Valentin Stănescu”.

Mediafax