Jocul privirilor

Apropo.ro / 14.12.2001, 08:09
Jocul privirilor
Vrei sa citesti din privirile ei cat de mult te doreste? E suficient sa numeri in gand secundele cat ea se uita in directia ta. In cele mai multe cazuri, femeile isi semnalizeaza interesul, disponibilitatea sau receptivitatea – in general, fara sa vorbeasca. Cercetatorii au observat ca


Vrei sa citesti din privirile ei cat de mult te doreste? E suficient sa numeri in gand secundele cat ea se uita in directia ta. In cele mai multe cazuri, femeile isi semnalizeaza interesul, disponibilitatea sau receptivitatea – in general, fara sa vorbeasca. Cercetatorii au observat ca repertoriul de semnale folosite de o femeie este impresionant. Se pune accent pe privire. Exista trei niveluri de exprimare a interesului feminin doar cu ajutorul privirii:

1. Rotirea privirii in jurul camerei; este de obicei primul lucru pe care o femeie il face cand intra intr-o camera. Plimbandu-si privirile prin incapere pentru 5 sau 10 secunde ea se adapteaza situatiei fara a fixa un barbat anumit.
2. O scurta privire fulgeratoare, prin contrast, este adresata unui barbat anumit. Femeia il va privi, capul ei rotindu-se lateral 25 pana la 40 de grade, apoi fuge cu privirea brusc ( in decurs de 3 secunde). Acest al doilea tip de obicei in combinatie cu al treilea tip, la scurte intervale. Daca privirea ei este sustinuta de a altcuiva, femeia poate sa adopte al treilea tip.
3. O privire fixata si de obicei mai mare de 3 secunde asupra privirii celuilalt.

Varianta nivelului 3 de intensitate a privirii, si cel mai interesant:

Se uita la tine cand nu te uiti la ele – fiindca nu vor ca tu sa stii de faptul ca le interesezi si deci vor sa-si mascheze fata de tine nivelul 3. Asta ca sa te poata privi mai mult de 3 secunde si cat mai nestingherit. Priveste-o asadar cu coada ochiului.

Desigur, uneori, atentia ta e atrasa involuntar de faptul ca ei i s-a stricat machiajul si ii curge rimelul de pe pleoape. In aceasta situatie s-ar putea s-o faci involuntar sa inteleaga ca tu insuti ai atins nivelul 3, ceea ce nu este tocmai cazul. Pe de alta parte, daca tu insuti atingi in mod real nivelul 3, adica nu-ti poti dezlipi privirile de pe tipa, s-ar putea sa nu ai succes pentru ca femeile, desi decodifica mesajul tau, doresc ca tu sa nu stii asta. Astfel, contactul vizual direct, respectiv intalnirea privirilor, nu este recomandabil, fiindca o femeie singura evita reflex in primele momente privirile prea insistente.

In ceea ce priveste reactia barbatilor, daca sunt priviti cu insistenta, fie devin prea directi (simtindu-se provocati sa vina cu texte de genul: „Ne cunoastem de undeva?”), fie considera persoana din fata lor mult prea libertina pentru gusturile lor si se retrag agasati.