Jocuri de culoare

Apropo.ro / 03.06.2002, 14:57
Jocuri de culoare
Pentru a-ți evidenția ochii, poți sa folosești mici trucuri de aplicare a fardurilor sau poți sa apelezi la fardurile lucioase. Efect de umbra și lumina Pentru ca machiajul sa țina vreme îndelungata, înainte de a începe operațiunea de


Pentru a-ți evidenția ochii, poți sa folosești mici trucuri de aplicare a fardurilor sau poți sa apelezi la fardurile lucioase.

Efect de umbra și lumina

Pentru ca machiajul sa țina vreme îndelungata, înainte de a începe operațiunea de fardare aplica pe pleoape o pudra de fața transparenta.

Apoi, umbrește pleoapele cu puțina culoare în zona ei interioara și exterioara, trecand fin cu pensula cu fard peste porțiunea mediana. Intensifica culoarea înspre coada ochiului, precum și înspre unghiul intern al acestuia.

Astfel, mijlocul pleoapei va ramane mai deschis la culoare, pentru a conferi privirii un plus de luminozitate. Aplica puțin fard alb pe linia mediana a pleoapei, estompand foarte bine liniile de demarcație între nuanțe.

Machiaj stralucitor

În general, fardurile lucioase se folosesc pentru machiajul de seara. Pentru a mari efectul lor estetic, aplica, mai întai, pe pleoape un fond de ten lucios sau translucid, apoi, cu o pensula de pleoape, ușor umezita, aplica aceeași culoare de-a lungul genelor, ca o linie.

Nu intensifica culoarea înspre colțul exterior al ochiului, deoarece vei crea impresia ca fardul s-a șters pe anumite porțiuni.

Ai grija!

Folosește acest tip de farduri doar daca ai pielea pleoapelor neteda, altfel, nu vei reuși decat sa-ți pui în evidența ridurile.

Rețeta de acasa: Ulei de nalba pentru maini…

Acest preparat are proprietați calmante asupra pielii. Este recomandat pentru tratarea mainilor care au pielea uscata și crapata. Unge zilnic pielea mainilor, executand totodata și un masaj ușor.

Nu folosi uleiul de nalba, astfel preparat, pentru îngrijirea feței, deoarece astupa porii, îmbacsind tenul.

Mod de preparare:

Pune 3 linguri de petale de nalba și 3 linguri de frunze de nalba într-un vas de porțelan și toarna 300 ml ulei de soia peste ele. Închide vasul etanș și ține-l, timp de 15 zile, într-un loc uscat și calduros. Strecoara uleiul și pune-l într-o sticluța de culoare închisa.

Soluția rezultata trebuie sa fie clara, fara resturi vegetale, pentru a nu se altera în timp.

Specialiștii recomanda:

Pentru machiajul ochilor de culoare închisa sunt indicate nuanțele complementare culorilor vestimentației, iar pentru fardarea ochilor deschiși la culoare se pot folosi tonuri contrastante cu cea a culorii irisului, pentru a-i scoate în evidența.

Diana Nedelcu Pirjol