Jocurile Lego si ce nu stiai despre ele

Apropo.ro / 30.06.2008, 09:58
Jocurile Lego te-au fascinat dintotdeauna si ce ai putut realiza cu ajutorul pieselor, dar te-ai intrebat care este povestea la origini?

Te-ai intrebat cate piese de lego se produc pe minut pana acum? Sau cate s-au realizat pana in prezent? Care sunt cele mai bine vandute jocuri de Lego? Sau care a fost cel mai prost? Daca nu ti-ai raspuns la niciuna dintre intrebarile de mai sus, te invit sa descoperim impreuna cateva "dedesubturi" ale universului Lego.

Stii cate piese Lego se produc anual?

Anual, se produc in jur de 19 miliarde de elemente Lego. 2, 16 milioane sunt realizate pe ora, 36.000 de elemente sunt realizate pe minut.

Stii cate piese s-au realizat de la inceputuri si pana in prezent?

Peste 400 de miliarde de piese Lego s-au produs inca din 1958.

Stii cate jocuri de Lego se produc anual?

Numarul jocurilor de Lego variaza de la an la an. In SUA, anual, in jur de 130 de jocuri noi. In lume, 7 jocuri Lego sunt vandute la fiecare secunda.

Stii care este cel mai bine vandut joc Lego de pana acum?

Cel mai bine vandut joc Lego este Lego Mindstorms Robotics Invention System. Peste 1 milion din acest tip de jocuri au fost vandute de la lansarea lui.

Stii care joc Lego a avut cea mai proasta vanzare?

A existat la un moment dat o linie de Lego intitulata Galidor. Aceasta nu continea traditionalele elemente Lego, era ceva mai nefamiliar fanilor acestui joc. S-a dovedit a fi nepotrivit brandului Lego si in consecinta a fost retras.

 

lego lego

Stii ce tema a prins cel mai bine?

Fiecare tara are o anume tema preferata, iar acestea de tot ruleaza in functie de cerinte. In ultimii 50 de ani teme precum Town, Space, Castle si Pirates sunt preferatele cumparatorilor. In prezent, Lego City este preferatul numarul 1 al fanilor. Alte best-sellere sunt Lego Star Wars, Bionicle, Lego Indiana Jones.

Stii ce se intampla cu piesele sau jocurile care au mici defecte?

Acestea sunt trimise catre case de copii si orfelinate ca donatii.

Stii daca exista un program de reciclare a pieselor Lego?

Piesele Lego sunt reciclabile, nu se rup si nu se sparg. Elementele se baga in cuptoare iar plasticul rezultat tratat se va trimite catre industriile au nevoie de asa ceva.

Plasticul folosit azi este acelasi ca in urma cu 20 de ani. Desigur, au fost realizate modificari, dar sunt minore. Lego isi propune pe viitor sa se dezvolte si mai mult si ca teme abordate si ca imbunatatire a pieselor.

 

Citeste si:

Kiwi interzis pentru ca era cu 1 mm mai mic

Kiwi interzis pentru ca era cu 1 mm mai mic

Autoritatile de la Bruxelles au interzis unui comerciant de legume sa vanda kiwi in Marea Britanie, pentru ca regulile UE spun ca aceste fructe trebuie sa fie cu un milim…
Floarea soarelui sub forma de bloc turn, in Dubai

Floarea soarelui sub forma de bloc turn, in Dubai

Ce au in comun floarea soarelui si viitorul zgarie-nor care va fi construit in Dubai? Ambele se invart dupa soare!
Hai sa ne mutam departe... tocmai pe Marte!

Hai sa ne mutam departe… tocmai pe Marte!

Solul martian este, aparent, propice vietii, potrivit rezultatelor analizei primului esantion colectat de sonda americana Phoenix, o concluzie preliminara care a starnit …

Jocul zilei

Clipul zilei

Tornado Blonda de la DEX
Ghideaza-ti tornada si distruge totul in cale pentru a trece la nivelul urmator Cuvinte cheie: blonda dex
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza