Jocurile Olimpice de la Soci 2014 se deschid oficial astăzi, 7 februarie

Apropo.ro / 07.02.2014, 10:30
Jocurile Olimpice de la Soci 2014 se deschid oficial astăzi, 7 februarie
Jocurile Olimpice de la Soci 2014 sunt celebrate de Google printr-un Doodle în care apar 6 dintre sporturile omologate.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE – Secretul ceremoniei de deschidere. Secretul învăluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei ediții a JO, iar Soci nu se abate de la regulă, însă s-a putut afla că evenimentul de vineri, de la 18.14, de pe Stadionul Fișt, va fi centrat pe istoria și pe cultura Rusiei, cu puternice conotații politice și diplomatice.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Ca la Londra în 2012, Comitetul de organizare a fost zgârcit în informații cu privire la cele două ore și jumătate ale spectacolului ce va atinge punctul culminant în momentul în care Jocurile vor fi declarate oficial „deschise”, se arată într-un material AFP. La doi pași de plajele Mării Negre, opt perioade istorice și mândriile culturii ruse vor fi celebrate sub ochii lui Vladimir Putin. Dar în afară de aceste tablouri, nimic sau aproape nimic.

Epopeea rusă a fost împărțită în trei acte: Rusia medievală, Imperiul, apoi secolul XX. Vor fi aduse omagii orașelor Kostroma, vârf de lance al rezistenței în fața invaziilor mongole și tătare, Sankt Petersburg și Moscova, lui Petru cel Mare și avangardei artistice de la debutul secoului XX, ce i-a avut în prim-plan pe Kazmir Malevici și Serghei Eisenstein. Fără a fi uitate balurile imperiale și Reconstrucția.

doodle soci

Aceste scene le vor fi prezentate celor 40.000 de spectatori cu impresionante efecte pirotehnice și cu figuranți în costume sclipitoare. Repetițiile au lăsat să se audă un nivel sonor ridicat. Corurile Armatei Roșii și-au făcut auzite vocile, iar mass-media rusă a anunțat prezența pianistului Denis Mațuev, violonistului Iuri Bașmet și grupului preferat al lui Putin, Lube.

Nicio informație nu a scăpat cu privire la sosirea flăcării olimpice pe noul stadion Fișt după periplul ei de 65.000 de kilometri, ce a inclus o ieșire în spațiu și o traversare a lacului Baikal. Comitetul de organzare trebuie să spere că flacăra olimpică nu se va stinge în cel mai nepotrivit moment: s-a întâmplat de 44 de ori în timpul călătoriei ei din Grecia în Rusia.

Defilarea atleților ar trebui de asemenea să asigure spectacolul. Costumele oficiale vor fi parte integrantă a show-ului, mai ales cele germane, împodobite și extravagante, și cele americane, inspirate de Crăciun, dar nu mai puțin extravagante. Farmecul va fi și el prezent, mai ales că panourile ce anunță delegațiile vor fi purtate de fotomodele, undele dintre ele celebre.