Joe Ades, povestea milionarului vânzător de răzătoare

Apropo.ro / 04.02.2015, 09:00
Joe Ades a murit în 2009, dar a lăsat în urmă un vis american împlinit, multe milioane în conturi și un apartament pe Upper East Side din New York, SUA.

Joe Ades a fost unul dintre cei mai tari vânzători ambulanți din New York. A vândut o viață întreagă răzătoare de legume, la măsuța lui din New York, SUA.

Le vindea cu 5 dolari bucata, dar avea și prețuri promoționale, iar de clienți nu ducea lipsă. Știa cum să-și vândă marfa. Îmbrăcat la costum, cu cravată, bărbatul făcea demonstrații pentru clienții săi, cu zâmbetul pe buze.


Joe Ades, vânzătorul milionar din New York de pe tare.ro

Mânile sale dibace fermecau privitorii opriți să-l admire. „Dacă faci și așa acasă pentru copii, ei vor mânca toate legumele„, spunea el la masa de lucru.

Talentul său de bun vânzător l-a dus pe primele pagini ale celor mai importante ziare locale, și nu numai.

Joe Ades s-a născut în Manchester, iar la vârsta de 15 ani a părăsit școala pentru a se apuca de muncă. După mai multe încercări, Joe s-a apucat să vândă cărți cu benzi desenate în magazine, pentru ca mai apoi să iasă cu afacerea din stradă.

joe

În 1956 s-a căsătorit și a avut trei copii, în 1969 s-a mutat cu familia în Australia unde a și locuit timp de 25 de ani. Pe când locuia la Sydney, lui Joe i-a venit ideea de a deschide tarabe în locurile destinate cinematografelor în aer liber.

În 1980 era un bărbat divorțat care se muta la New York. Cea de-a treia sa soție de care divorțase i-a dăruit o carte despre comerțul stradal din perioada victoriană „London Labour and the London Poor” de Henry Mayhew. Această carte și-a pus amprenta pe Joe Ades care urma să devină un mare vânzător.

Joe s-a mai căsătorit în 2009, cu Estelle, o femeie cu situație financiară bună care locuia într-un apartament de trei camere de pe Park Avenue-Upper East Side.

joe

Peste noapte, Joe și Estelle deveneau clienți obișnuiți ai celor mai bune restaurante din oraș. În tot acest timp, Joe avea grijă de afacerea cu taraba lui, cu răzătoare de legume, din stradă.

Atunci când nu era în stradă, Joe Ades asculta mult jazz și citea enorm de mult. Nu avea el timp de televizor.

joe

Nimeni nu știe cât de multe răzătoare a vândut până acum, câte kilograme de legume a tăiat în stradă la demonstrații, că avea un costum de peste 1.000 de dolari sau că deținea milioane de dolari în conturi.

Afaceristul Joe Aden a murit la vârsta de 75 de ani, în 2009, dar a rămas cunoscut drept unul dintre cei mai tari vânzători din New York.