Johannes – ”I.Real” sau adevărat?

De: Cătălina Matei / 18.05.2009, 00:00
Johannes - ”I.Real” sau adevărat?
Pe 20 mai, incredibilul Johannes revine la PRO TV cu o nouă premieră în România: va fi călcat de un buldozer de 15 tone. Şi, ca să sfideze orice limită a pericolului, magicianul se va aşeza pe un ”covor” din cioburi de sticlă. ”Telespectatorii trebuie să se pregătească pentru că tot ceea ce vor vedea se poate descrie printr-un simplu cuvînt: demenţă!”.

Scamatoriile cu iepurele care iese din joben sau cu femeia tăiată în două cu un fierăstrău nu mai impresionează la fel de mult ca în trecut. Limita dintre real şi ireal a depăşit alte graniţe, iar Johannes a demonstrat-o de multe ori în show-ul său de la PRO TV. Iar pe 20 mai, aşteptările telespectatorilor vor fi din nou depăşite.

”Gîndiţi-vă cum este să fii călcat de un buldozer de 15 tone şi cît de real este pericolul! Echipa de filmare şi regizorul Dragoş Buliga au stat cu răsuflarea tăiată pentru cîteva momente, fiind conştienţi de pericolul real în care mă găseam”, ne spune iluzionistul. Astfel de numere de magie necesită mult timp de pregătire, iar Johannes se antrenează timp de cîteva luni bune: fizic şi psihic. Mai ales că orice greşeală îi poate fi fatală.

”Eu sînt un tip meticulos şi îmi place să nu pierd nici un amănunt din vedere, pentru că nu mă aflu la Hollywood să dispun de cine ştie ce aranjamente speciale care să îmi protejeze viaţa. De multe ori, sînt nevoit să semnez nişte acte prin care îmi asum că lucrurile le fac pe propria mea răspundere”.

Gadget-magic!

În spatele multor numere de iluzionism şi magie se ascund şi diverse gadgeturi pe care le folosesc magicienii. Unii recunosc, alţii – nu. Şi Johannes se foloseşte de diverse dispozitive, însă – nu vă faceţi speranţe – nu o să ne dezvăluie nici un secret!

”Evident, ceea ce vedeţi este rezultatul unor efecte bine puse la punct şi aici apar diferite materiale, dispozitive sau echipamente speciale care mă ajută să creez lucruri cu adevărat incredibile. Dar publicul gustă din ce în ce mai mult situaţiile reale, care pot avea loc chiar pe stradă, nu neapărat pe scena unui teatru, unde orice artist are libertatea de a-şi aranja orice fel de trucaje. Pe stradă, în mall-uri sau în metrou, aceste gadgeturi nu mai pot apărea pentru că nu îşi au locul şi ai trezi suspiciuni. Iar aici intervin dibăcia, talentul şi harul magicianului”.

La un pas de moarte

”Pericolele sînt diferite şi nici nu ştiu să vă spun care experiment a fost mai periculos. De exemplu, atunci cînd m-am înclinat în faţa trenului, trebuia să mă ridic la timp, altfel aş fi terminat mult prea repede seria episoadelor . La fel, cînd am fost îngropat de viu… Altfel, sfîrşeam ca acei tipi din SUA care au murit îngropaţi de vii în ciment în încercarea de a face anumite numere de magie.

Aş fi tentat să spun că ceea ce veţi vedea în noul episod de la PRO TV e mai periculos, pentru că este cel mai proaspăt număr. De cele mai multe ori, un spectator nu poate fi capabil să diferenţieze realul de ireal şi tocmai de aceea se întreabă mereu dacă ceea ce vede e adevărat. Oare chiar m-am tăiat la mîini şi la picioare în acest serial? Vă dau cuvîntul meu de onoare că da!”.

Înainte de a practica magia non-stop, Johannes, pe numele său real Ionuţ Stoian, şi-a făcut ”încălzirea” în timpul studenţiei. ”Am terminat Facultatea de meca­nică, la secţia Tehnologii neconvenţionale. Vă daţi seama că nu puteam alege altceva! Imediat după absolvire, am fost total liber să practic magie non-stop. Oricum, în facultate, aproape toţi profesorii îmi cereau să le arăt un truc”.

Viaţa dincolo de magie…

”În general, magia îmi ocupă aproape tot timpul, ca să nu zic chiar tot! În rest, mai evadez din în viaţa reală printr-o ieşire la o cafea sau într-un club, împreună cu prietenii, şi îmi încarc bateriile visînd mai departe, spre noi încercări cu care să vă surprind”.