John McCain si Barack Obama inregistreaza noi victorii

Apropo.ro / 20.02.2008, 09:14
John McCain si Barack Obama inregistreaza noi victorii
Democratul Barack Obama si republicanul John McCain au castigat alegerile de marti din Wisconsin pentru investitura partidelor lor la alegerile prezidentiale

Democratul Barack Obama si republicanul John McCain au castigat alegerile de marti din Wisconsin pentru investitura partidelor lor la alegerile prezidentiale din SUA, primul afisand o incredere din ce in ce mai mare, in timp ce al doilea anticipeaza ca va fi desemnat candidat.

"Houston, cred ca am reusit", a declarat Obama in fata a mii de sustinatori reuniti la Texas, cerandu-le sa il ajute sa schimbe un Washington in care "ideile bune vor muri (…) deoarece politicienii petrec prea mult timp incercand sa inscrie puncte (…) pentru a reusi sa indeplineasca ceva".

De partea republicana, John McCain a anticipat deja ca va deveni candidatul partidului sau si ca il va avea drept contracandidat la alegerile prezidentiale din noiembrie pe Obama.

McCain a castigat si in alegerile primare republicane de marti din statul Washington (nord-vest), potrivit presei americane, justificand inca o data titulatura de candidat al partidului. Alegeri primare republicane au fost organizate in statul Washington pentru a atribui 19 delegati suplimentari.

Citeste mai mult la Mediafax