Jose Barroso cere Chisinaului mai multe reforme

Apropo.ro / 15.01.2008, 10:33
Jose Barroso cere Chisinaului mai multe reforme
Presedintele Comisiei Europene a felicitat Chisinaul pentru progresele inregistrate anul trecut dar a precizat ca sunt necesare mai multe reforme.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, care s-a intalnit luni, la Bruxelles, cu presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a felicitat Chisinaul pentru progresele inregistrate anul trecut dar a precizat ca sunt necesare mai multe reforme, relateaza BBC Romania.

"Sunt domenii in care credem ca este inca nevoie de progrese – la capitolele democratie, respectarea drepturilor omului, a legilor, libertatea presei. Aceste domenii sunt foarte importante si credem ca sunt necesare progrese concrete", a declarat Barroso.

Problema relatiilor tensionate dintre Republica Moldova si Romania nu a fost abordata direct in conferinta de presa comuna sustinuta de cei doi oficiali.

Totusi, Uniunea Europeana doreste sa vada relatii de buna vecinatate intre cele doua tari, desi considera ca aceasta este o problema strict bilaterala. "Dat fiind ca ambele tari vorbesc aceeasi limba, ar trebui sa le fie mai usor sa vorbeasca intre ele", a afirmat un oficial citat de BBC Romania.

Oficialii europeni au precizat ca sunt multumiti de prezenta presedintelui Republicii Moldova la Bruxelles, pentru ca demonstreaza orientarea proeuropeana a tarii pe care o conduce.

Vizita lui Voronin a avut loc cu cateva saptamani inainte de expirarea Planului de Actiuni Uniunea Europeana-Republica Moldova.