Juanes – În ritmul dragostei

Apropo.ro / 01.09.2008, 00:00
Juanes - În ritmul dragostei
Fie vremea bună-rea, America de Sud trăieşte şi palpită la maximum. De vină este acel sangre caliente care te face să-ţi rupi cămaşa (neagră) de pe tine şi să strigi în gura mare: “Quero tu amor!”.

Ne-a făcut pe toţi să dansăm pe “A Dios le pido”, “La camisa negra” şi “La paga”. A cîştigat 12 premii Latin Grammy şi a vîndut peste zece milioane de albume în lume. El este Juanes – prescurtarea de la Juan Esteban, care n-a cîntat nicidecum latino la începutul carierei sale. Profund afectat de pierderea unor persoane importante din viaţa sa (un văr a fost răpit şi ucis ulterior, un prieten a fost împuşcat, iar tatăl său a murit de cancer), columbianul a devenit fan Metallica şi s-a alăturat unui grup de heavy metal, Ekhymosis.

Supărat că nu putea cîştiga simpatia publicului şi dincolo de graniţele Columbiei, ca Alejandro Sanz şi Ricky Martin, Juanes s-a decis să urmeze o carieră solo, debutînd cu albumul “Fíjate bien”. Rezultatul a fost neaşteptat: trei premii Grammy şi locul 1 în topuri timp de 10 săptămîni. Al doilea album, “Un día normal”, a fost un succes în Mexic şi Spania, menţinîndu-se în clasamentul Billboard timp de 92 de săptămîni.

Single-ul “A Dios le pido” a spart piaţa în 12 ţări, iar piesa “Fotografía” a fost cîntată în duet cu Nelly Furtado. Cei doi au recidivat şi au mai colaborat şi pentru piesele “Powerless” şi “Te busqué”. Cu “La camisa negra”, Juanes a fost acuzat de tendinţe fasciste, incitînd spiritele pro-Mussolini din Italia. În Republica Dominicană, cîntecul a fost interzis pentru referirile explicit sexuale. Totuşi, “La camisa negra” a răsu­nat două veri la rînd şi în România, iar pe 3 septembrie o veţi putea reasculta live, în cadrul turneului de promovare a albumului “La vida… es un ratico”, eveniment la care PRO TV Magazin şi Ce se întîmplă, doctore? sînt parteneri media.

– Născut pe 9 august în 1972, în Medellín, Columbia
– Înălţime: 1,73 m 
– S-a căsătorit cu Karen Martínez pe 6 august 2004
– Are două fiice, Luna şi Paloma
– Nominalizat în 2005 în lista celor mai influente perso­nalităţi într-un clasament realizat de revista “Time”
– A înfiinţat fundaţia “Mi sangre” pentru ajutorarea victimelor minelor anti-personal
– “La camisa negra” a făcut parte din coloana sonoră a filmului “Bordertown” (cu Jennifer Lopez, Antonio Banderas şi Martin Sheen în distribuţie)

Concertul Juanes din 3 septembrie de la Sala Polivalentă se va deschide cu un recital Analia Selis