Judecatorii fac pauza 3 ore pe zi, din cauza stresului

De: Marian Andrei / 08.07.2009, 14:34
Judecatorii fac pauza 3 ore pe zi, din cauza stresului
Retragerea sporului de solicitare neuropsihica a judecatorilor are ca urmare declansarea unor actiuni de protest

Sedintele de judecata de la toate instantele din tara vor fi suspendate, incepand de maine, pe durata nedeterminata, actiunile urmand sa aiba loc zilnic, timp de trei ore, cu incepere cel mai probabil de la ora 9.00, a declarat vicepresedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dragos Calin.

Calin a precizat ca „forma de protest va inceta in momentul in care puterea Executiva si cea Legislativa, sub aspectul Statutului de judecator, va adopta masurile pe care asociatiile profesionale le vor considera necesare„.

Dragos Calin a aratat ca judecatorii nu sunt interesati in mod exclusiv de chestiunea salariala, ci si de cele legate de volumul de munca, de legislatia incoerenta, precum si de multe aspecte privind condamnarile Romaniei la CEDO.

Reprezentanti ai unor organizatii ale magistratilor, precum si mai multi judecatori au analizat azi, la Curtea de Apel Bucuresti, situatia creata in urma actului administrativ de retragere a sporului de solicitare neuropsihica de 50% pentru magistrati. Discutiile au avut loc cu usile inchise, nefiind publice.

Citeste mai mult despre decizia judecatorilor de a suspenda 3 ore pe zi sedintele de judecata, la Mediafax.