Jugger, un sport non-violent (Poze & Video)

Apropo.ro / 01.09.2011, 15:35
Jugger este un sport oarecum nou ce prinde la public din ce in ce mai mult, fiind inspirat din filmul "Blood of Heroes", realizat in 1989.

Jugger este un joc inspirat dintr-un film al anilor ’89 cu Rutger Hauer si Joan Chen: „Blood of Heroes”. In pelicula, jocul era intitulat simplu „The Game” si era extrem de violent. Lupta se ducea pentru mancare si bani, in timp ce versiunea din viata reala urmeaza cateva reguli de baza, unde se incearca reducerea violentei la minimum.

Jugger

In locul banilor, mancarurilor sau a altor premii, jucatorii se distreaza la Jugger. Sportul a fost inventat de catre David Webb, regizor la „Blood of Heroes”, la scurta vreme dupa lansarea peliculei. Acum, el este un joc apreciat si cate se poate de adevarat in doua regiuni diferite din Germania.

Primul oras unde s-a jucat Jugger a fost Berlinul, caci si privelistile dupa caderea Zidului Berlinului s-au potrivit perfect. Apoi a urmat Hamburgul, unde primul turneu de Jugger a avut loc in 1995.

Cum se joaca jugger – sport medieval de pe tare.ro

Jugger se joaca exact ca in film. Doua echipe a cate cinci jucatori se lupta pentru a marca in poarta adversarului, doar ca in locul craniilor de caini aici sunt folosite bile de polistiren vopsite, lanturile sunt din plastic, iar betele din bureti.

Jucatorii vor incerca sa nu isi loveasca prea tare adeversarii, optand insa pentru atingeri cu „armele”, mai degraba. Daca totusi un jucator este lovit intr-o zona interzisa, el trebuie sa ramana la pamant, intr-un genunchi si cu o mana la spate. Asta pentru cateva secunde, dupa care reia jocul.

Jugger

Fiecare echipa are si un alergator, denumit „Qwik”, jucator ce nu poarta arme, insa care este singurul ce poate atinge bila si o poate baga in poarta adversarului.

Jocul a inceput sa prinda si in alte tari precum Australia, Spania, Danemarca, Irlanda si Costa Rica.