Julee Cruise, cântăreața care a lucrat cu David Lynch la „Twin Peaks” și „Blue Velvet”, a murit la 65 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 10.06.2022, 17:25
Julee Cruise, cântăreața care a lucrat cu David Lynch la „Twin Peaks” și „Blue Velvet”, a murit la 65 de ani

Julee Cruise, ale cărei colaborări extraordinare cu David Lynch au crescut valoarea unor proiecte precum „Blue Velvet” și „Twin Peaks”, a murit la vârsta de 65 de ani. Soțul ei, Edward Grinnant, a dezvăluit știrea pe pagina de Facebook a B-52. Cruise a fost o membră ocazională în turneu a trupei, înlocuind-o pe Cindy Wilson periodic din 1992 până în 1999.

„Pentru cei dintre voi care se întorc, m-am gândit că ați putea dori să știți că mi-am luat rămas bun de la soția mea, Julee Cruise, astăzi”, a scris el. „Ea a părăsit acest tărâm în propriile ei condiții. Fără regrete. Este împăcată acum. Având o carieră muzicală atât de variată, ea spunea adesea că timpul pe care l-a petrecut în locul lui Cindy în timp ce avea o familie a fost cea mai fericită perioadă din viața ei artistică. Ea le va fi pentru totdeauna recunoscătoare. Când a ajuns pentru prima dată la microfon cu Fred și Kate, a spus că a fost ca și cum s-a alăturat trupei Beatles. Îi va iubi mereu și nu va uita niciodată călătoriile lor împreună în jurul lumii.”

Julee Cruise este cel mai bine cunoscută pentru colaborarea ei cu Lynch. Cel mai mare hit al ei a fost „Falling”, cu muzică scrisă de compozitorul „Twin Peaks” Angelo Badalamenti și versuri de Lynch. O versiune instrumentală a cântecului a deveni tema de deschidere de neuitat a „Twin Peaks”. De asemenea, a apărut în serial de mai multe ori în rolul cântăreței din bar, iar muzica ei a fost inclusă în mai multe episoade și pe coloana sonoră.

În timp ce numele lui Cruise nu era la fel de omniprezent precum figura centrală a serialului, Laura Palmer, vocea și personajul ei enigmatic din serial au oferit o linie muzicală ciudată seriei.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: