Julia Jianu: “Sunt moldoveancă şi gătesc bine”

Apropo.ro / 03.06.2012, 07:00
Julia Jianu: “Sunt moldoveancă şi gătesc bine”
Julia se laudă că este o bucătăreasă desăvârşită. “Ştiu să gătesc de toate! Îmi place mult, dar gătesc doar când am chef să o fac şi o poftă anume de ceva”, spune vedeta de la “Te cunosc de undeva!”.

Julia Jianu încercat tot felul de preparate şi jură că i-au ieşit toate că doar e din Moldova. „Am încercat multe preparate, de la ciorbe, mâncare gătită, la dulciuri şi mi-au ieşit toate foarte bine, sunt moloveancă, gătesc bine! Ciorba de legume cu piept de pui şi leuştean, o reţetă proprie, iese genial, nu te mai poţi opri din mâncat! Mai fac spaghete de tot felul, mâncare de mazăre cu mărar, îmi iese foarte bine”. Julia ne dă o reţetă din copilărie, simplă şi uşor de preparat.

Papanaşi
Ingredinte: 500g de brânză de vaci, 2 ouă, 5 linguri griş, 7 linguri de făină.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi rezultă un aluat destul de moale. Se rup bucăţi mici din aluat şi se dau prin făină pentru a nu se lipi. Se fierb în apă cu sare şi ulei 8-10 minute până se ridică la suprafaţă. Apoi se scurg şi se dau prin pesmet rumenit în unt şi amestecat cu zahăr. Pe farfurie, eu mai pun o linguriţă de dulceaţă de afine şi combinaţia e super! Eu numesc aceşti papanaşi „desertul copilăriei”.
Dana Popa