Jumătate din zborurile Lufthansa, blocate azi de o grevă

De: Marian Andrei / 07.09.2012, 09:40
Jumătate din zborurile Lufthansa, blocate azi de o grevă
Azi diminneață, la ora 1.00, a început o grevă de 24 de ore a stewardeselor și stewarzilor companiei Lufthansa, care va afecta toate aeroporturile germane.

Din cauza grevei, cauzată de un conflict privind revendicările salariale, aproximativ jumătate dintre cele 1.800 de curse Lufthansa vor fi anulate azi.

Sindicatul UFO, care susține că printre membrii săi se numără 18.000 de stewardese și stewarzi ai companiei, a cerut întreruperea activității pe aeroporturile din Frankfurt, principalul nod aerian al companiei și al treilea aeroport european, precum și la Berlin, Munchen, Düsseldorf, Stuttgart și Hamburg.

După această zi de acțiune, „UFO va lăsa mai întâi timp companiei Lufthansa pentru a-și revizui atitudinea intransigentă”, a declarat Birgit Weinreich, din cadrul conducerii sindicatului, într-un comunicat trimis cu puțin timp înainte de începerea grevei.

UFO cere o creștere salarială de 5 la sută în 12 luni începând din aprilie 2012, după o stagnare de trei ani.

Mișcarea de protest începută săptămâna trecută s-a amplificat progresiv. Aceasta a început vineri cu o primă încetarea a lucrurului timp de opt ore pe aeroportul din Frankfurt. Noi opriri ale activității au avut loc marți la Frankfurt, precum și la Berlin-Tegel și Munchen, determinând anularea a sute de zboruri.