Jumatate dintre americani vor legalizarea marijuanei

De: Marian Andrei, MediafaxFoto / 18.10.2011, 12:04
Jumatate dintre americani vor legalizarea marijuanei
Numarul americanilor care sunt de acord sau cer legalizarea maijuanei este in continua crestere, ajungand la jumatate din populatia tarii.

Tendinta de crestere este semnalata de sondajele anuale efectuate de institutul Gallup, rezultatele ultimului fiind facute publice ieri.

Astfel, jumatate dintre americani se declara favorabili legalizarii marijuanei in tara lor, fata de 46 la suta care se opun acestei masuri.

In sondajul realizat in urma cu un an, 46 la suta erau favorabili legalizarii acestui drog, iar in 1969, cand Gallup a introdus pentru prima data aceasta intrebare, proportia era de doar 12 la suta, fata de 84 la suta care se declarau impotriva oricarei legalizari.

„Daca aceasta tendinta se confirma, presiunea se va accentua pentru ca legile sa se adapteze la ce vor oamenii„, este concluzia cercetatorilor de la institut.

In ansamblul tarii, 16 state si districtul Columbia au legalizat productia si consumul de marijuana in scopuri medicale. Alte 14 state au scos de sub incidenta penala posesia de cantitati mici de canabis.