Jumatate dintre britanici își înșala partenerii

Apropo.ro / 28.09.2004, 13:48
Jumatate dintre britanici își înșala partenerii
Aproape jumatate din populația britanica și-a înșelat partenerul cel puțin o data, arata un sondaj citat de The Mirror. 47% dintre respondenții cu vîrsta între 25 și 34 de ani au recunoscut ca și-au înșelat partenerii, sondajul aratînd ca fidelitatea


Aproape jumatate din populația britanica și-a înșelat partenerul cel puțin o data, arata un sondaj citat de The Mirror.

47% dintre respondenții cu vîrsta între 25 și 34 de ani au recunoscut ca și-au înșelat partenerii, sondajul aratînd ca fidelitatea nu este o problema numai pentru cei implicați în relații de durata, ci și pentru cei care se afla la începutul uneia.

O cincime dintre cei intervievați și-au înșelat partenerul actual, iar 92% dintre aceștia au marturisit ca nu se afla la prima „abatere”. Raporturile între sexe nu sînt tocmai egale: 25% dintre barbați recunosc ca și-au înșelat partenerele, în timp ce numai 15% dintre femei admit același lucru.

Paula Hall, consilier la organizația Relate, a spus ca nu este surprinsa de rezultate sondajului. „La vîrsta respectiva înca nu ești hotarît ce anume vrei de la o relație”.

Locurile unde se se întîmpla cele mai multe infidelitați sînt pub-urile și cluburile. 27% dintre cei chestionați au întîlnit pe altcineva iar 26% s-au împacat cu un partener mai vechi într-un pub sau club.

Sondajul realizat de institutul de cercetare ICM pentru BBC3 a mai aratat ca în ciuda faptului ca au fost ei înșiși infideli, 55% dintre barbați și 78% dintre femei considera ca este imoral sa-ți înșeli partenerul.

Mediafax