Junky: „Imi place sa-mi amintesc ca scriem istoria cu fiecare zi pe care o traim”

De: Mia Nicolescu / 15.11.2011, 12:20
Apropo.ro a stat de vorba cu Junky, un tanar ce face parte din noul val de artisti din hip-hop-ul romanesc.

Junky, pe numele sau real Doru Grigore, face parte din noul val de artisti din hip-hop-ul romanesc. Pasionat de mic de acest stil muzical, prima sa aparitie a fost pe compilatia „Vocabule”, scoasa in 2006 de Rebel Music.

Aflat in plina promovare a single-ului „Serenada rap”, Junky a acceptat invitatia la dialog adresata de echipa Apropo.ro. Citeste mai jos ce ne-a raspuns:

Junky ft Maximilian & Mef X – Serenada Rap de pe tare.ro

Apropo: Junky, de ce ai ales sa faci o serenada… rap?

Junky: Ca n-o facuse nimeni rap.

Apropo: De cine crezi ca a fost mai bine primita: de fetele care viseaza ca baiatul sa le cante sub geam sau de baietii care se regasesc in versuri?

Junky: Se pare ca de ambele parti. Fetele asteapta tot timpul sa prinda vreunul care sa vina saracu’ sa le spuna cate-n stele si-n luna, iar baietii de multe ori se eschiveaza ca ”asta nu-i chestie de barbati, bai nene”. Asa ca am zis sa dau eu tonul si sa le arat cum as face eu o serenada.

Apropo: Ce urmeaza dupa aceasta serenada din punct de vedere profesional?

Junky: Alta piesa noua, probabil inca un clip si albumul intr-un final. Sau cel putin asta e planul acum. S-ar putea sa se mai schimbe putin lucrurile in viitor.

Apropo: Povesteste-mi putin despre cum a evoluat cariera ta muzicala!

Junky: La mine e mai simplu cu ”cariera” ca nu sunt de mult timp p-aici. Am inceput in 2006, cand am aparut pe o compilatie, ”Vocabule”, scoasa de Rebel Music. Dupa care au urmat diverse colaborari pe ici, pe colo. Am fost o perioada cu Bitza plecat prin tara pe la concerte iar de vreun an fac treaba asta impreuna cu Maximilian. In rest, am castigat experienta.

Junky - Serenada Rap

La filmarile clipului „Serenada Rap”, alaturi de Guess Who, Maximilian, Grasu’ XXL si Griffo

Apropo: Esti prieten si colaborezi cu celebra gasca Okapi Sound. Crezi ca asta te poate ajuta sa ai mai mult succes in cariera?

Junky: Cred ca mai importanta este muzica pe care o faci. Spunea la un moment dat Grasu pe la studio o chestie ce mi-a ramas intiparita in cap pentru ca era adevarata, era ceva de genul: nu conteaza cu ce, nu conteaza cu cine, muzica o poti face din doua bete si-un borcan.

Apropo: Pe cand un album semnat Junky?

Junky: Cat de curand. Lucrez tot timpul piese noi astfel ca tot timpul albumul este gata ”in mare”, deoarece e intr-o continua transformare. La un moment dat, trebuie sa ma opresc ca deja exagerez.

Apropo: Realizeaza-mi, te rog, un TOP 5 al fetelor din showbiz, carora le-ai face o serenada!

Junky: Asta cu fetele din showbiz e cam cu dus-intors. Ar fi prea mare bataia de cap. Nu-mi vin cinci prin minte acum, dar sigur as trece pe la Daniela Crudu s-o vad cum ranjeste in gol si nu prinde duma.

Apropo: Ai scris pe Twitter ceva ce mi-a atras atentia, intr-un mod placut: „Imi place sa-mi amintesc ca scriem istoria cu fiecare zi pe care o traim. Ma face sa tintesc cat mai sus”. Dezvolta putin ideea!

Junky: Cand suntem prea infipti in cotidian, uitam ca fiecare zi pe care o petrecem aici, in viata, conteaza al dracului de mult. Avem senzatia ca toate zilele sunt la fel, nimic nu se schimba. Nimic mai fals de fapt. Cu fiecare zi care trece ne schimbam si noi si ajutam la transformarea lucrurilor din jurul nostru. Am scris treaba asta pe Twitter ca un fel de responsabilizare personala.

Junky

Apropo: Cat de sus vrei sa ajungi? Te vezi in Romania cu un succes rasunator in muzica sau ai lasa totul aici, pentru a-ti incerca sansa in afara?

Junky: Deocamdata sunt aici, facand ce-mi place cel mai mult. Mi-am lasat job-ul de web developer, acum cativa ani, pentru a ma dedica total muzicii. Nu cred c-o sa plec prea curand din Romania, decat in vreo vacanta, poate. In rest, succesul este o variabila care are si nu are legatura cu muzica, in sine, neaparat. Mi-ar placea ca munca mea sa fie apreciata de cat mai multa lume.

Apropo: Ce face Junky, cand nu canta?

Junky: Cel mai mult cred ca ascult muzica. In rest citesc, scriu, planific si petrec timp cu prietenii.

Apropo: Transmite un mesaj cititorilor Apropo.ro!

Junky: Ascultati muzica buna, cititi ce va place si nu ezitati sa faceti alegerile care considerati ca vi se potrivesc! Doar asa putem modela lumea in care traim.